Bylinkové maslo z medvedieho cesnaku – dochucovadlo na mäso či ryby

Bylinkové maslo je jednoduché na prípravu a predstavuje skvelý spôsob, ako zlepšiť chuť rôznych jedál, napríklad steakov, pečených rýb či zemiakov. Pripravte si túto alternatívu z čerstvého medvedieho cesnaku.

Medvedí cesnak má výraznú arómu i chuť, perfektne sa preto hodí na prípravu bylinkové masla. Okrem toho je známy pre svoje liečivé vlastnosti – je napríklad bohatý na vitamín C.

Recept na maslo z medvedieho cesnaku

Recept na bylinkové maslo z medvedieho cesnaku je skutočne rýchly a jednoduchý. Použiť ho môžete ako dochucovadlo, ale aj ako klasický podklad na pečivo, napr. hrianku, chlieb, bagetku a podobne.

Suroviny

  • 1 kocka masla (cca 250 g),
  • čerstvý medvedí cesnak,
  • soľ a korenie,
  • šťava z 1/2 citrónu .

Postup prípravy

  1. Maslo nechajte pri izbovej teplote zmäknúť a medzitým si pripravte medvedí cesnak (umyte ho, usušte a nasekajte).
  2. Ak je maslo dostatočne zmäknuté, nakrájajte ho na menšie kúsky, aby sa lepšie rozmixovalo. Pridajte ho spolu s medvedím cesnakom, koreninami podľa vlastnej chuti a citrónovou šťavou do mixéra a poriadne rozmixujte. 
  3. Výslednú zmes naplňte do formičiek a dajte odležať do chladničky, aby maslo stuhlo. Ak nemáte formičky, pokojne sformujte ľubovoľné tvary na plech vystlaný papierom na pečenie. 

Zdroj: bbcgoodfood.com


Ďalšie recepty z medvedieho cesnaku

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.