Cestovinový šalát s kuracím mäsom – Svieži a ľahký recept
Cestovinový šalát máme radi snáď skoro všetci. Je to ľahké, chutné jedlo, ktoré zasýti aj osvieži. Receptov na cestovinový šalát je nespočetne. Vyskúšajte jeden z nich aj vy.
Základnou a najdôležitejšou surovinou v cestovinovom šaláte, ako už vyplýva z názvu, sú samozrejme cestoviny. Pripraviť ho môžeme z akéhokoľvek druhu cestovín – hodia sa do neho mašličky, penne, mušličky, dokonca aj rezance či špagety, najčastejšie sa ale stretávame s fusill cestovinami, teda vretienkami alebo aj vrtuľkami.
Do správneho cestovinového šalátu by rozhodne mala ísť aj zelenina. Najčastejšie sa stretávame s paradajkami, paprikou, uhorkou a kukuricou. Ďalej podľa chuti môžeme pridať kuracie mäso. Niekedy v receptoch nájdeme namiesto kuracieho mäsa šunku (cestovinový šalát so šunkou), tuniaka (cestovinový šalát s tuniakom), krabie tyčinky a tiež rôzne druhy syra.
Recept na cestovinový šalát s kuracím mäsom
Ak máte chuť na studený cestovinový šalát trochu inak, máme tu pre vás skvelý jednoduchý recept, na ktorom si pochutnáte. Čo budeme potrebovať?
Suroviny
(recept je pre 2 porcie)
- 200 g cestovín (najlepšie vretená),
- 150 g kuracích pŕs,
- 3 kyslé uhorky (môžete nahradiť ½ šalátové uhorky),
- ½ plechovky červených fazúľ,
- 1 ks červenej papriky,
- 50 g balkánskeho syra,
- 2 polievkové lyžice jogurtu,
- 2 polievkové lyžice majonézy,
- 2 polievkové lyžice olivového oleja,
- korenie Gyros alebo iné, stačí napríklad rozmarín,
- soľ a korenie,
- 2 lyžice rastlinného oleja.
Postup prípravy
- Cestoviny uvaríme podľa návodu domäkka, scedíme a vsypeme ich do veľkej misy.
- Cestoviny zalejeme olivovým olejom, aby sa nezlepili, premiešame a necháme vychladnúť.
- Kuracie prsné rezne nakrájame na malé kocky, dáme do misky. Pridáme lyžicu rastlinného oleja, soľ, korenie a dochutíme podľa chuti.
- Necháme odležať. Medzitým si očistíme papriku a nakrájame na tenké prúžky. Uhorky nakrájame na kocky a spoločne aj s fazuľami pridáme k cestovinám do veľkej misy. Všetko premiešame.
- Rozpálime panvicu a vložíme do nej naložené mäso, sprudka opečieme, aby sa mäso zatiahlo a opeklo.
- Mäso necháme trochu vychladnúť, potom ho premiešame s ostatnými ingredienciami a pridáme jogurt zmiešaný s majonézou.
Pre zdravšiu a ľahšiu verziu cestovinového šalátu môžete majonézu vynechať.
Komentáre sú vypnuté.