Cestovinový šalát s kuracím mäsom – svieži a ľahký recept

Cestovinový šalát máme radi snáď skoro všetci. Je to ľahké, chutné jedlo, ktoré zasýti aj osvieži. Receptov na cestovinový šalát je nespočetne. Vyskúšajte jeden z nich aj vy.

Aké cestoviny použiť? 

Základnou a najdôležitejšou surovinou v cestovinovom šaláte, ako už vyplýva z názvu, sú samozrejme cestoviny. Pripraviť ho môžeme z akéhokoľvek druhu cestovín – hodia sa do neho mašličky, penne, mušličky, dokonca aj rezance či špagety, najčastejšie sa ale stretávame s fusill cestovinami, teda vretienkami alebo aj vrtuľkami. 

Do správneho cestovinového šalátu by rozhodne mala ísť aj zelenina. Najčastejšie sa stretávame s paradajkami, paprikou, uhorkou a kukuricou. Ďalej podľa chuti môžeme pridať kuracie mäso. Niekedy v receptoch nájdeme namiesto kuracieho mäsa šunku (cestovinový šalát so šunkou), tuniaka (cestovinový šalát s tuniakom), krabie tyčinky a tiež rôzne druhy syra.

Recept na cestovinový šalát

Ak máte chuť na studený cestovinový šalát trochu inak, máme tu pre vás jednoduchý recept, na ktorom si pochutnáte. Čo budeme potrebovať?

Suroviny (2 porcie)

  • 200 g cestovín (najlepšie vretená),
  • 150 g kuracích pŕs,
  • 3 kyslé uhorky (môžete nahradiť ½ šalátové uhorky),
  • ½ plechovky červených fazúľ,
  • 1 ks červenej papriky,
  • 50 g balkánskeho syra,
  • 2 polievkové lyžice jogurtu,
  • 2 polievkové lyžice majonézy,
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja,
  • korenie Gyros alebo iné, stačí napríklad rozmarín,
  • soľ a korenie,
  • 2 lyžice rastlinného oleja.
Cestovinový šalát
Zdroj foto: Drong/Shutterstock.com

Postup prípravy

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu domäkka, scedíme a vsypeme ich do veľkej misy.
  2. Cestoviny zalejeme olivovým olejom, aby sa nezlepili, premiešame a necháme vychladnúť.
  3. Kuracie prsné rezne nakrájame na malé kocky, dáme do misky. Pridáme lyžicu rastlinného oleja, soľ, korenie a dochutíme podľa chuti.
  4. Necháme odležať. Medzitým si očistíme papriku a nakrájame na tenké prúžky. Uhorky nakrájame na kocky a spoločne aj s fazuľami pridáme k cestovinám do veľkej misy. Všetko premiešame.
  5. Rozpálime panvicu a vložíme do nej naložené mäso, sprudka opečieme, aby sa mäso zatiahlo a opeklo.
  6. Mäso necháme trochu vychladnúť, potom ho premiešame s ostatnými ingredienciami a pridáme jogurt zmiešaný s majonézou.

Odporúčame tiež: Cestoviny s artičokmi a paradajkami

Pre zdravšiu a ľahšiu verziu cestovinového šalátu s kuracím mäsom môžete majonézu vynechať. Ak chcete šalát ešte vylepšiť, posypte ho parmezánom alebo vami preferovaným typom syra. 

Zdroj: wantbefitm.blogspot.com


Tipy na ďalšie recepty

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.