Čevapčiči – recept na originálnu verziu z Balkánu

Čevapčiči je delikatesa z turkických oblastí, ktorá vznikla z pôvodného kebabu a postupne sa rozšírila na Balkán. Dnes túto skvelú pochúťku milujú ľudia po celom svete, a aj vďaka tomu vzniklo mnoho variácií.

To najlepšie čevapčiči si môžete bez problémov pripraviť aj u vás doma. Skúste tradičný originálny recept na čevapčiči, ktorý je jednoduchý, lacný a hlavne vynikajúci.

Aké mäso na čevabčiči?

Základom tohto skvelého pokrmu je mleté ​​mäso. Najčastejšie jahňacie, ktoré sa váľa do malých šišiek. V zahraničí je pravidlom, že sa robí na grile a podáva sa k nemu ajvar a červená cibuľa.

Ako servírovať čevapčiči?

U nás sa zvyčajne pripravuje čevapčiči v rúre alebo na panvici. Servírujeme ho s plnotučnou horčicou a jemne nakrájanou cibuľou. Ako prílohu volíme zemiaky alebo čerstvý chlieb. Túto skvelú pochúťku si môžete pripraviť aj doma, pretože recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj začínajúci kuchár či kuchárka.

Čevapčiči z mletého mäsa

Vyskúšajte tradičný čevabčiči recept, ktorý vás zaujme svojou chuťou.

Zdroj foto: Igor Dutina / Shutterstock.com

Suroviny

  • 500 g mletého jahňacieho mäsa, ale môžete ho nahradiť bravčovým, hovädzím alebo ich mixom,
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 väčšiu cibuľu,
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie a soľ,
  • štipku mletej pálivej papriky alebo chilli,
  • 1 menšiu lyžičku majoránu.

Postup prípravy

  1. Cibuľu nakrájame veľmi nadrobno a zmiešame ju vo väčšej nádobe s mäsom.
  2. Potom pridáme rozdrvený cesnak, sladkú papriku, čierne korenie, soľ, pálivú papriku a majoránku.
  3. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa použité ingrediencie poriadne zmiešali.
  4. Zmes nechajte asi hodinu odležať v chladničke.
  5. Potom z nej vytvarujte malé valčeky.
  6. Môžete ich za stáleho otáčania piecť na grile alebo smažiť na panvici. Mäso by na povrchu malo byť opečené, ale vo vnútri krásne ružové.

Dajte pozor na to, aby ste túto pochúťku nepresolili, alebo aby naopak nebola planá. Radšej pripravené mäso pred vyprážaním ochutnajte.

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.