Čínska polievka s wonton taštičkami – rýchly recept na chutný obed

Čínska polievka je výdatná a zdravá polievka s kuracím mäsom, zeleninou a knedličkami, ktorá vás zasýti a dodá energiu, bielkoviny a vitamíny. Vyskúšajte recept na čínsku polievku.

Recept na čínsku polievku s wonton taštičkami

Pripravte si tú najlepšiu čínsku polievku s kuracím mäsom a zeleninou. Recept na chutnú polievku z Číny si zamilujete.

Suroviny

  • 400 g kuracieho mäsa,
  • 2 jarné cibuľky,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 mrkva,
  • 100 g mladých kukuríc,
  • 100 g hráškových strukov,
  • 100 g bambusových výhonkov,
  • 100 g wonton cesta,
  • 80 ml ryžového vína,
  • ½ červené chilli papričky,
  • ½ zelené chilli papričky
  • 40 g zázvoru,
  • 50 g húb shitake,
  • 2 lyžice sójovej omáčky,
  • olej.

Postup prípravy

  1. Umyté kuracie mäso vložte do hrnca, zalejte studenou vodou, osoľte a varte, kým mäso nie je mäkké.
  2. Vývar cez husté sitko sceďte a mäso z kostí oberte.
  3. Jarnú cibuľku, mrkvu, cesnak, zázvor, čili papričky a huby nakrájajte na plátky a orestujte na rozpálenom oleji.
  4. Časť zmesi odoberte na náplň do knedličiek z wonton cesta.
  5. K orestovanej zelenine prilejte kurací vývar a povarte.
  6. Pridajte prekrájané hráškové struky a kukuričky, bambusové výhonky a nakrájané kuracie mäso.
  7. Polievku povarte, pridajte sójovú omáčku, ryžové víno a podľa potreby dosoľte.
  8. Na plátky cesta rozdeľte náplň, ktorú ste si odložili nabok a vytvorte šatôčky.
  9. Šatôčky/mešce vložte do polievky, cca 10 minút povarte a môžete servírovať.
wonton čísnka polievka s kuracím mäsom
Zdroj foto: QinJin / Shutterstock.com

Tipy na vylepšenie polievky

  • Ak chcete polievku s väčším obsahom bielkovín, môžete do nej rozmiešať vajcia.
  • Do polievky môžete pridať aj nadrobno nakrájané pečené mäso.
  • Môžete si pripraviť aj vegetariánsku verziu polievky a namiesto kuracieho vývaru polievku uvariť z vývaru zeleninového a mäso nahradiť tofu alebo tempehom.
  • Do polievky môžete namiesto wonton taštičiek použiť ryžové rezance.
  • Čínsku polievku môžete dochutiť limetkovou šťavou.
  • Pikantnú čínsku polievku získate, keď do nej pridáte viac čili papričiek (čerstvých či sušených) alebo ju ochutíte ostrou čili omáčkou.
  • Polievku môžete doplniť aj o morskú riasu. Dodá do nej ďalšie bielkoviny.
  • Pokiaľ budete polievku jesť paličkami, servírujte ju v hlbokej miske.

Najlepšie čínske polievky

Veľmi obľúbená je aj u nás japonská polievka Miso, ázijská rezancová polievka Pho bo, thajská kokosová polievka Tom Kha Kai alebo japonská rezancová polievka Ramen.

Môžete si pripraviť aj rôzne variácie čínskych polievok, napr.:

  • polievku s rezancami a šampiňónmi,
  • čínsku kuraciu polievku,
  • ostrokyslú čínsku polievku,
  • ázijskú rybiu polievku,
  • alebo čínsku polievku s knedličkami.

Jednoduchú čínsku polievku uvaríte napríklad aj s použitím rezancov (TIP: Ako pripraviť čínske rezance s kuracím mäsom?) a korenia z instantnej polievky Mi Kim Chi, keď do nej pridáte mäso a zeleninu.

Zdroj: insanelygoodrecipes.com

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.