Domáci Baileys – recept na nápoj s originálnou chuťou 

Baileys Irish Cream je obľúbeným najmä u dámskej časti populácie. Keď ho pocítite na jazyku, nadchne vás chuť jemnej smotany, kakaa a írskej whisky. Ako pripraviť baileys doma?

História baileys nie je príliš dlhá, začala sa písať až v roku 1974, kedy bol predstavené ako prvý írsky krém na vtedajšom trhu s alkoholickými nápojmi . Svojou smotanovou konzistenciou si nápoj hneď získal srdcia spotrebiteľov, ktorí prepadli jeho jedinečnej chuti. Dnes sa z neho pripravujú aj čokoládové pralinky či tvarohový koláč.

Recept na domáci Baileys 

Vyskúšajte recept na domáci baileys s pudingom, ktorý si môžete pohodlne pripraviť vo vašej kuchyni z bežne dostupných ingrediencií.

Ingrediencie 

  • rum,
  • balenie mandľového pudingu (alebo karamelového),
  • mlieko (čerstvé alebo trvanlivé),
  • 2 konzervy Salka,

Tieto ingrediencie sú hlavnými prísadami alkoholického smotanového likéru. Základom pre domácu výrobu baileys je rum. Síce by mala byť radšej použitá írska whisky, ale rum je tiež chutnou, a navyše o niečo lacnejšou alternatívou. 

Postup prípravy

Najviac času zaberie varenie kondenzovaného mlieka. To, neotvorené v plechovke, dáte do hrnca do vodného kúpeľa a pomalým varom necháte prebublávať po dobu dvoch hodín. Mlieko týmto spôsobom skaramelizuje a získa výbornú chuť, potrebnú na ochutenie baileys. V nesladenom čerstvom alebo trvanlivom mlieku s objemom 0,5 litra uvaríte mandľový, resp. karamelový puding.

Salko aj puding necháte vychladnúť, potom ich zmiešate dohromady a pridáte 0,5 litra rumu a všetko riadne rozmiešate, prípadne rozmixujete do jemnej a hladkej konzistencie. A máte hotovo.

Ako skladovať baileys?

Teraz už stačí domáci baileys dať do fliaš a uchovať na chladnom mieste. Vzhľadom na to, že výsledok väčšinou prekoná očakávania, je pravdepodobné, že pôjde rýchlo na odbyt. 

Zdroj: bakeplaysmile.com

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.