
Dukátové buchtičky s pudingovým krémom: rýchly a jednoduchý recept
Výborným sladkým obedom sú aj buchtičky s krémom alebo ak chcete dukátové buchtičky. Existuje rýchla a jednoduchá možnosť, kedy si kúpite hotové buchtičky a doma pripravíte len pudingový krém. No keď si pripravíte doma aj samotné buchtičky, neoľutujete a po kupovaných už nesiahnete.
Máte radi zmenu, kedy si dáte na obed niečo sladké? Nemyslíme tým tabuľku čokolády, ale napríklad žemľovku, tvarohové guľky s ovocím alebo ryžový nákyp. Vláčne a nadýchané dukátové buchtičky si zamilujete a nejde o nič ťažké a zložité na prípravu. Ako si pripraviť tieto výborné buchtičky s pudingovým krémom?
Recept na dukátové buchtičky s pudingovým krémom
Prinášame recept na dukátové buchtičky, ktorý je takzvane hrnčekový. Nemusíte mať po ruke ani váhu.
Suroviny
Na cesto na dukátové buchtičky:
- 3 hrnčeky polohrubej múky,
- 4 polievkové lyžice rozpusteného masla,
- 4 polievkové lyžice oleja,
- 1 hrnček vlažného mlieka,
- 4 polievkové lyžice cukru,
- 1 čajová lyžička citrónovej kôry,
- 1 vajce,
- ½ kocky droždia,
- 1 vrecko vanilkového cukru.
Na krém na dukátové buchtičky:
- 750 ml mlieka,
- 1 vrecko vanilkového pudingu,
- 4 polievkové lyžice cukru,
- vanilková esencia alebo pár kvapiek rumu.
Postup prípravy
Vezmite väčšiu misu, preosejte do nej múku a urobte uprostred jamku. Pridajte rozdrobené droždie, dve polievkové lyžice cukru a štyri polievkové lyžice vlažného mlieka. Potom pridajte dve čajové lyžičky múky. Nechajte bokom vzísť kvások.
Cukor, ktorý vám zostal, zmiešajte so štipkou soli, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Premiešajte, pridajte maslo, zvyšok mlieka a vajcia. Všetko premiešajte a vypracujte hladké cesto. Dajte ho na hodinku do tepla, kde nám pekne vykysne. Potom cesto premiešajte a znova dajte odpočívať do tepla ešte na pol hodinku.
Pekáčik potrite olejom a vložte opatrne cesto na dukátové buchtičky, aby bolo rovnomerne rozprestreté do všetkých strán. Potom namočte nôž do oleja a cesto narežte, aby vznikli kocky. Potrite vrch olejom a dajte do rúry, ktorú si vopred rozohrejete na 170 stupňov. Pečte dozlatista a nechajte bokom, aby boli pri podávaní teplé.
Pripravte si krém. Polovicu mlieka dajte do hrnca, premiešajte a priveďte do varu. V druhej polovici rozmiešajte puding, pridajte cukor, rum alebo esencie a dajte k vriacemu mlieku. Neustále miešajte a varte, kým krém nebude hustý. Dukátové buchtičky dajte na tanier, polejte krémom a podávajte. Dobrú chuť!
Recepty na ďalšie sladké jedlá
Komentáre sú vypnuté.