Domáce dukátové buchtičky s pudingovým krémom

Výborným sladkým obedom sú aj buchtičky s krémom alebo ak chcete dukátové buchtičky. Existuje rýchla a jednoduchá možnosť, kedy si kúpite hotové buchtičky a doma pripravíte len pudingový krém. No keď si pripravíte doma aj samotné buchtičky, neoľutujete a po kupovaných už nesiahnete.

Máte radi zmenu, kedy si dáte na obed niečo sladké? Nemyslíme tým tabuľku čokolády, ale napríklad žemľovku, tvarohové guľky s ovocím alebo ryžový nákyp. Nadýchané dukátové buchtičky si zamilujete a nejde o nič zložité na prípravu. Ako si pripraviť tieto výborné domáce buchtičky s pudingovým krémom?

Recept na domáce dukátové buchtičky s pudingom

Prinášame recept na dukátové buchtičky, ktorý je takzvane hrnčekový. Nemusíte mať po ruke ani váhu.

Suroviny

Na cesto na dukátové buchtičky:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky,
  • 4 polievkové lyžice rozpusteného masla,
  • 4 polievkové lyžice oleja,
  • 1 hrnček vlažného mlieka,
  • 4 polievkové lyžice cukru,
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry,
  • 1 vajce,
  • ½ kocky droždia,
  • 1 vrecko vanilkového cukru.

Na krém na dukátové buchtičky:

  • 750 ml mlieka,
  • 1 vrecko vanilkového pudingu,
  • 4 polievkové lyžice cukru,
  • vanilková esencia alebo pár kvapiek rumu.

Postup prípravy

  1. Vezmite väčšiu misu, preosejte do nej múku a urobte uprostred jamku. Pridajte rozdrobené droždie, dve polievkové lyžice cukru a štyri polievkové lyžice vlažného mlieka. Potom pridajte dve čajové lyžičky múky a nechajte bokom vzísť kvások.
  2. Cukor, ktorý vám zostal, zmiešajte so štipkou soli, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.
  3. Premiešajte, pridajte maslo, zvyšok mlieka a vajcia. Všetko premiešajte a vypracujte hladké cesto.
  4. Dajte ho na hodinku do tepla, kde pekne vykysne. Potom cesto premiešajte a znova dajte odpočívať do tepla ešte na pol hodinku.
  5. Pekáčik potrite olejom a vložte opatrne cesto na dukátové buchtičky, aby bolo rovnomerne rozprestreté do všetkých strán.
  6. Potom namočte nôž do oleja a cesto narežte, aby vznikli kocky.
  7. Potrite vrch olejom a dajte do rúry, ktorú si vopred rozohrejete na 170 stupňov.
  8. Pečte dozlatista a nechajte bokom, aby boli pri podávaní teplé.
  9. Pripravte si krém.
  10. Polovicu mlieka dajte do hrnca, premiešajte a priveďte do varu.
  11. V druhej polovici rozmiešajte puding, pridajte cukor, rum alebo esencie a dajte k vriacemu mlieku.
  12. Neustále miešajte a varte, kým krém nebude hustý.

Dukátové buchtičky dajte na tanier, polejte krémom a podávajte. Dobrú chuť!


Recepty na ďalšie sladké jedlá

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.