Hrachová kaša: Vyskúšajte tento lacný a rýchly obed

Hrachová kaša je skvelé jedlo – zasýti, je veľmi zdravé a hlavne absolútne nezaťaží vašu peňaženku. Na prípravu tohto pokrmu používajte suchý hrach. Uľahčí vám to veľa práce a času, ktorý môžete venovať iným aktivitám. Ako na skvelú hrachovú kašu? 

Recept na hrachovú kašu

Suroviny

Na prípravu vynikajúcej hrachovej kaše pre 4 osoby budete potrebovať:

  • 1 strúčik cesnaku,
  • 2 lyžice masti,
  • 1 lyžicu hladkej múky,
  • 250 ml plnotučného alebo polotučného mlieka,
  • 500 g lúpaného poleného hrachu,
  • 1 lyžičku majoránu,
  • štipku soli. 

POZN.: Na prípravu hrachovej kaše sa najlepšie hodí hrach lúpaný polený. Tento hrach nemusíte cez noc namáčať do vody. Ďalšou výhodou je to, že sa pri varení úplne rozpadá a nemusíte sa už zaoberať jeho mixovaním – kaša sa z neho vytvorí v podstate sama.

Zdroj foto: D. Pimborough / Shutterstock.com

Postup prípravy

  1. Pripravte si väčší hrniec, do ktorého nasypte polený lúpaný hrach, zalejte ho studenou vodou, osoľte a varte zhruba 30 minút.
  2. Potom ho odoberte zo sporáka a celý obsah rozmixujte pomocou tyčového mixéra. Pokiaľ však máte čas, varte hrach dovtedy, kým sa sám nezačne rozpadať a nevytvorí sa z neho prirodzená kaša. To môže trvať aj dvojnásobok času.
  3. Medzitým si na panvici rozpustite masť, pridajte pretlačený cesnak, hladkú múku – a všetko zalejte plnotučným mliekom.
  4. Túto zmes nechajte chvíľu odstáť a potom ju pridajte k uvarenému hrachu.
  5. Ešte chvíľu povarte, dochuťte podľa vlastnej chuti soľou a majoránom.

K hrachovej kaši môžete podávať opečený párok, údeninu alebo vajcia natvrdo a chlieb. Skvele sa k nej hodí aj kyslá uhorka alebo zeleninový šalát.

Ak sa vám hrachová kaša úplne nepozdáva, ale hrach máte radi, pripravte si sýtu hrachovú polievku, ktorá je výdatným obedom a zdrojom viacerých vitamínov.
Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.