Hubová omáčka: Recept s kuracím mäsom a cestovinami

Hubová omáčka je skvelou voľbou, ak máte radi huby. Pripravte si jednoduchú omáčku s kuracím mäsom a cestovinami. Recept na rýchle a jednoduché jedlo.

Aj keď k nej obvykle ani mäso mať nemusíme, hubová omáčka s kuracím mäsom a cestovinami chutí jednoducho skvele. K hubám sa hodí akýkoľvek druh mäsa, navyše sa dá pripraviť na viacero spôsobov. S týmto receptom si ale nedáte príliš veľa práce, a napriek tomu si celá rodina pochutí.

Aké huby použiť do hubovej omáčky?

Do najlepšej hubovej omáčky sa najviac hodia čerstvé huby, tie ktoré si nazbierate v lese. Pokiaľ však takúto možnosť nemáte, môžete si pripraviť houbovú omáčku zo sušených hríbov, alebo použiť aj šampiňóny z obchodu.

Hubová omáčka

Pripravte si rýchly obed či večeru! Vyskúšajte recept na hubovú omáčku ako od babičky.

Suroviny

  • 1 balenie cestovín,
  • 1 miska čerstvých húb (je možné použiť aj huby sušené alebo mrazené),
  • 2 menšie cibule,
  • 2 kuracie prsia,
  • 1 téglik smotany na varenie,
  • soľ a korenie,
  • olej,
  • strúhaná niva.
Zdroj foto: soeka / Shutterstock.com

Postup prípravy

  1. Cestoviny si dáme uvariť podľa návodu, po uvarení zlejeme vodu, prepláchneme a necháme ich zatiaľ odložené bokom.
  2. Cibuľu si olúpeme a nadrobno nakrájame, kuracie prsia si riadne umyjeme a nakrájame na menšie kocky.
  3. Čerstvé huby dobre očistíme, prepláchneme a nakrájame aj na kúsky, dáme ich do misky s vodou a necháme chvíľu odstáť.
  4. V hrnci si rozpálime olej a naň dáme speniť cibuľu, následne pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia.
  5. Mäso necháme zatiahnuť a pridáme aj pripravené huby.
  6. Tie pridáme k mäsu a cibuli aj s vodou, v ktorej sme ich nechali stáť.
  7. Riadne podusíme domäkka, a nakoniec prilejeme smotanu na varenie.
  8. Premiešame, krátko povaríme, a pokiaľ sa nám zdá biela hubová omáčka príliš riedka, môžeme zahustiť ľahko múkou, ale nie je to nutné.
  9. Do omáčky pridáme aj uvarené cestoviny, premiešame a krátko ešte všetko dohromady prehrejeme.

Ako podávať hubovú omáčku?

Hubovú omáčku s kuracím mäsom podávame z jedného hrnca spoločne s cestovinami. Na tanieri ešte posypeme postrúhanú nivou. Použiť ale môžeme aj iný syr, podľa chuti každého z nás.

Milujete omáčky? Vyskúšajte tento recept na kôprovú omáčku. 

Kde ešte možno využiť omáčku z húb?

Ak nemáte radi cestoviny, môžete si pripraviť hubovú omáčku k mäsu. Ideálnou voľbou je:

  • hubová omáčka na steak
  • hubová omáčka k panenke

Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.