Hubové fašírky s mletým mäsom – recept jednoducho a rýchlo

Hubové fašírky s mletým mäsom sú obľúbenou pochúťkou v slovenskej kuchyni. Ak teda chcete vyskúšať túto alternatívu, máme pre vás jednoduchý recept.

Najvhodnejšou kombináciou v recepte sú huby s mletým mäsom. Než začneme so samotným receptom je treba vedieť aké huby a mäso do receptu použiť.

Aké huby do hubových fašírok?

Klasickou voľbou bývajú fašírky so šampiňónmi. Pokiaľ máte však aj vlastnú zásobu, môžete použiť aj vlastné čerstvé alebo sušené huby.

Aké mäso ku fašírkam z húb?

Obvykle, rovnako ako u tradičných fašírok, je obľúbená kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa pol na pol. Najvhodnejšie do receptu sú mleté bravčové pliecko, hovädzí krk či roštenka.

Odporúčame tiež: Fašírky v rúre

Recept na hubové fašírky

Tiež ste priaznivci jedál typu „od všetkého trošku“? Tento postup nie je založený na presnom množstve surovín, skôr sa odvíja od chuti každého individuálne. Vyskúšajte recept na mäsovo hubové fašírky so slaninkou.

Suroviny

  • 250 g mletého bravčového mäsa,
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa,
  • ½ – ¾ vaničky šampiňónov,
  • 30 g anglickej slaniny,
  • kúsok masla,
  • soľ,
  • korenie,
  • strúhanka,
  • 2 vajcia,
  • kečup,
  • plnotučná horčica,
  • olej.
mäsovo hubové fašírky
Zdroj foto: Elena Hramova / Shutterstock.com

Postup prípravy

  1. Šampiňóny očistite a spolu so slaninou nakrájajte na malé kúsky, orestujte na masle.
  2. Medzitým si do väčšej misky vložte mäso, pridajte vajcia a kečup, horčicu a strúhanku podľa chuti a potreby.
  3. Zmes osoľte, okoreňte, pridajte slaninu so šampiňónmi a vymiešajte.
  4. Ak je riedka, pridajte strúhanku.
  5. Než sa pustíte do vyprážania, uistite sa, že olej v panvici je dosť rozohriaty.
  6. Z masovej zmesi začnite tvoriť guličky, ktoré obaľte v strúhanke.
  7. Nakoniec fašírky pozvoľna vyprážame z oboch strán. (približne 5 minút z každej strany)

Vylepšiť recept môžete tak, že vytvoríte hubové fašírky so syrom. Stačí, keď do hmoty nastrúhate váš obľúbený syr. Fašírky potom budú vláčnejšie.

Vyskúšajte tiež zdravé šošovicové fašírky.

S čím podávať hubové fašírky?

Existuje mnoho spôsobov s čím ich podávať. Pokiaľ nemáte čas, stačí keď si k nim opečiete chleba. Skvelou prílohou môže byť aj zemiaková kaša alebo zeleninový šalát.


Ďalšie obľúbené recepty

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.