Hubové quinoa rizoto – netradičná verzia talianskeho rizota

Hľadáte netradičnú alternatívu ku klasickému talianskemu krémovému rizotu? Vyškúšajte hubové rizoto z quinoa – superpotraviny plnej bielkovín a vlákniny. Tento recept je určený pre všetkých kuchárov, ktorí hľadajú zdravšie alternatívy pri varení.

Zaujíma vás, čo je quinoa, ako ju uvariť a aké ďalšie recepty z nej môžete pripraviť? Zistite viac na tomto odkaze.

Recept na hubové rizoto z quinoa

Quinoa je obľúbenou superpotravinou nielen vo vegánskej a vegetariánskej kuchyni, kde sa často používa ako náhradný zdroj bielkovín. Pridáva sa do rôznych šalátov, polievok či príloh, no možno z nej pripraviť aj lahodné hlavné jedlo. Vyskúšajte tento recept na hubové rizoto s lieskovými orieškami.

Suroviny

  • 20 g nesoleného masla,
  • 1 cibuľu,
  • 2 lyžice jemne nasekaných sušených hríbikov,
  • 400 g lesných húb (čerstvých),
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 300 g bielej quinoy,
  • 5 šálok kuracieho vývaru,
  • 2 lyžice celozrnnej horčice,
  • 40 g nastrouhaného parmezánu
  • lieskové orechy,
  • citrónová kôra,
  • olivový olej.

Postup prípravy

  1. Na masle nechajte zosklovatieť nakrájanú cibuľku.
  2. Potom pridajte sušené hríbiky, lesné huby a dve tretiny cesnaku.
  3. Za stáleho miešania smažte 10 minút a nakoniec zmes nechajte zľahka skaramelizovať.
  4. Pridajte prepláchnutú quinou a miešajte dve minúty.
  5. Zvýšte plameň a pridajte dve šálky vývaru, priveďte do varu, zakryte pokrievkou a varte ďalších desať minút.
  6. Tento postup s vývarom opakujte do doby, než ho spotrebujete (1 šálku si ale ponechajte). 
  7. Nakoniec pridajte horčicu, parmezán a poslednú šálku vývaru, a nechajte 5 minút odstáť.

So zvyšným cesnakom zmiešajte nakrájané lieskové orechy, citrónovú kôru a olivový olej. Pri servírovaní touto zmesou rizoto ozdobte.

Tip: Hubové recepty - 12 obľúbených receptov pre milovníkov húb

Zdroj: themodernproper.com


Tipy na ďalšie recepty

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.