Huspenina z bravčového kolena – recept z domácich surovín

Huspeninu buď nemáte radi alebo ju bezpodmienečne milujete. Vyskúšajte recept na domácu huspeninu z vlastných surovín a povzbuďte nielen vaše chuťové bunky, ale aj zdravie. Ako sa pripraví tá najlepšia huspenina?

Prečo by ste si doma mali pripravovať túto pochúťku a ako sa robí? Naučte sa jednoduchý postup prípravy huspeniny.

Huspenina a jej vplyv na zdravie

Už naše babičky vedeli, prečo je dôležité občas túto pochúťku pripraviť na stôl celej rodine. Skvelé účinky má huspenina na pohybové ústrojenstvo, predovšetkým na kĺby. Najužitočnejšia bielkovina, kolagén, je skvelou zložkou pre spojivo okolo kĺbov. To však nie je jediné pozitívum, ktoré vám domáca huspenina ponúka.

Kolagén, ktorý je v posledných rokoch veľmi ospevovaný, prospieva nielen vášmu zdraviu, ale aj kráse. Práve tento druh bielkoviny je totiž prospešný pre krásnu a mladistvú pleť, vlasy aj nechty. Podporíte aj zdravie zubov, chrupaviek, kostí a dokonca aj správnu funkciu srdca a priechodnosť ciev.

Recept na domácu huspeninu

Aby ste si pripravili domácu bravčovú huspeninu so zeleninou v pohodlí domova a nachystali tak skvelú aj zdravú pochúťku pre všetkých členov rodiny, budete potrebovať celkom dosť ingrediencií. Všetky ich však väčšinou nájdete doma alebo bežne k dostaniu v obchode. Ako sa teda varí huspenina?

domáca bravčová huspenina so zeleninou
Sulc. Zdroj foto: A. Zhuravľava / Shutterstock.com

Suroviny

  • bravčová koža,
  • bravčové koleno,
  • 2 bravčové nožičky,
  • vývar z kože a nožičiek bez tuku,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • mrkva ,
  • petržlen,
  • nové korenie,
  • korenie a soľ,
  • majoránka,
  • ocot.

Postup prípravy

  1. Nakrájame najskôr na malé kocky chudé mäso, varenú mrkvu a petržlen.
  2. Všetko zmiešame do jednej misy a vložíme do formy na huspeninu.
  3. Vývar z nožičiek a kože ohrejeme, dochutíme cesnakom, korením, soľou a novým korením, všetko v horúcom vývare zmiešame a nalejeme do formy.
  4. Celú zmes necháme vo forme stuhnúť na chladnom mieste alebo v chladničke.

Plátky huspeniny z kolena podávame s kvapkou octu, čerstvou cibuľkou, pečivom alebo aj citrónom.

Ďalšie recepty na hlavné jedlá


Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.