Levanduľový cheesecake s mascarpone – preneste sa do francúzskeho Provensálska

Určite poznáte francúzsku oblasť Provence a jej levanduľové polia, že? Mnohí sa túžia ísť pozrieť a vidieť na vlastné oči tie nekonečné lány levandule, ktoré na všetkých fotkách vyzerajú ako namaľované. Táto aromatická rastlinka má mnohonásobné využitie ako v domácnosti, tak aj v kuchyni. Vyskúšajte recept na levanduľový cheesecake s mascarpone.

Recept na levanduľový cheesecake

  • Doba prípravy: 45 minút
  • Doba pečenia: 40 minút
  • Počet porcií: 8
  • Forma ⌀ 18 cm
  • Náročnosť: stredne náročný
  • Kategória: dezerty

Suroviny

Na korpus

  • 50g masla,
  • 120 g maslových sušienok.

Na náplň

  • 250 g mascarpone,
  • 200ml kyslej smotany,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 3 polievkové lyžice kryštálového cukru,
  • 1 vajce,
  • 2 polievkové lyžice medu,
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky,
  • 3 polievkové lyžice levanduľového sirupu.

Na polevu

  • 60 g bielej čokolády,
  • 50 ml smotany na šľahanie 31%,
  • 10 g masla.
cheesecake s mascarpone
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Postup prípravy

  1. Ako prvé si rozmixujeme maslové keksy a pridáme k nim rozpustené maslo.
  2. Zmes premiešame tak, aby sa nám obe ingrediencie spojili a preložíme ju do tortovej formy s priemerom 18 cm a utlačíme.
  3. Dáme piecť pri teplote 170 ° C, približne 8 minút.
  4. Začneme s prípravou plnky. Zmiešame mascarpone s kyslou smotanou a postupne pridáme vajcia, vanilkový cukor, kryštálový cukor, med, hladkú múku, a nakoniec tú najdôležitejšiu ingredienciu, ktorou je levanduľový sirup.
  5. Hotovú plnku nalejeme na upečený korpus a dáme znova piecť pri rovnakej teplote na 30 minút.
  6. Cheesecake bude po upečení mierne trasľavý. Po dopečení ho ešte necháme vo vypnutej rúre ďalšiu pol hodinu vychladnúť.
  7. Na vychladnutý cheesecake môžeme naliať polevu z bielej čokolády.
  8. Polevu si pripravíme tak, že zahrejeme smotanu a pridáme k nej nalámanú bielu čokoládu a trochu masla. Miešame, kým sa nám čokoláda s maslom nerozpustí.
  9. Necháme polevu vychladnúť, nalejeme ju na cheesecake a dáme ho zatuhnúť do chladničky.
  10. Nakoniec si už len pečený cheesecake s mascarpone dozdobíme levanduľou a môžeme podávať.

Dúfam, že sa vám pri pečení bude dariť a cheesecake vám vyjde presne podľa vašich predstáv. Pokiaľ budete chcieť, môžete tiež experimentovať a skúsiť inú príchuť tohto univerzálneho receptu na cheesecake s mascarpone.

Dobrú chuť!

Zdroj: autorský text / Veronika Kaháková

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.