Losos na panvici – recept na rýchlu a zdravú večeru

Lososa na panvici a iné ryby by sme mali konzumovať pravidelne. Pokiaľ chcete do svojho jedálnička rybie mäso zaradiť, losos je ideálny. Chutí skvele a je rýchlo hotový.

Aj keď rybám veľmi neholdujete, lososa si obľúbite. Má veľmi chutné a lahodné mäso, navyše lososa na panvici pripravíte svojej rodine počas chvíľky kedykoľvek. Skúsiť môžete aj údeného lososa, ako prílohu voľte len zeleninu alebo opekané či varené zemiaky.

Prečo pripravovať lososa na panvici?

Filety z lososa je možné pripravovať na panvici alebo upiecť lososa v rúre. Pokiaľ sa ale rozhodnete pripraviť ho na panvici, neoľutujete. Mäso bude šťavnaté a hlavne veľmi rýchlo hotové. Navyše na panvici môžete rovno pripraviť aj omáčku. Ako teda pripraviť lososa na panvici?

Recept na lososa na panvici

Pečeného lososa na panvici pripravíte naozaj za niekoľko minút. Základom je však vždy dobre rozpálený olej, vyberajte radšej ten olivový. Nakoniec použite aj maslo. Losos na masle vám určite zachutí.

Suroviny

  • 4 filety lososa,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 1 polievková lyžica olivového oleja,
  • vetvička čerstvého tymiánu,
  • maslo.

Postup prípravy

  1. Na panvici si najskôr dobre rozpálime olej.
  2. Na olej potom vkladáme filety, vždy kožou dole. Pridáme vetvičku tymiánu a roztlačený cesnak.
  3. Opekáme štyri minúty. Následne panvicu zložíme z ohňa a pridáme maslo.
  4. V rozpustenom masle obalíme opatrne filety lososa zo všetkých strán.
  5. K receptu na lososa na panvici je vhodné ako prílohu podávať opekané či varené zemiaky alebo grilovanú zeleninu.

Tip: Máte chuť na grilovaného lososa na panvici? Potom jednoducho využite panvicu so špeciálnymi drážkami, imitujúcimi grilovaciu mriežku. Tuk a šťava z ryby sa zachytí medzi drážkami a mäso tak zostane lahodne šťavnaté.

grilovaný losos na panvici
Zdroj foto: amenic181 / Shutterstock.com

Ako dlho sa robí losos na panvici?

Lososa na panvici pripravujeme len niekoľko minút, len tak bude mať mäso ideálnu chuť.

Ako správne ochutiť lososa?

Keďže je mäso samo o sebe veľmi lahodné, nie je potrebné ho nijako zvlášť dochucovať. Filety lososa môžete jemne osoliť, prípadne aj okoreniť. Využiť môžete aj bylinky (napr. tymián), najlepšie však čerstvé.

Prečítajte si viac v článku Ako pripraviť lososa - tipy pre prípravu šťavnatej ryby. 

Na aký spôsob máte lososa najradšej vy? Pripravujete ho najčastejšie v rúre, na panvici či na grile?

Zdroj: intheknow.com, justonecookbook.com


Ďalšie obľúbené recepty

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.