Maková bábovka s pomarančom – netradičný recept

Maková bábovka s pomarančom je chutnou, možno trochu netradičnou, kombináciou. Vyskúšajte recept na najlepšiu makovú bábovku s jogurtom, v spojení s pomarančom. Keď ju vyskúšate, inú už nebudete chcieť piecť.

Recept na makovú bábovku

Bábovka je vďačnou sladkou pochúťkou – jej príprava je rýchla, jednoduchá a milujú ju malí aj veľkí. Receptov na bábovky je naozaj veľké množstvo, od tých tradičných až po inovatívne moderné variácie. My vám dnes predstavíme jeden z tých netradičnejších receptov, a to makovú bábovku s jogurtom, pomarančom a orieškami.

Suroviny

Suroviny na cesto

  • 4 vajcia,
  • 200 g kryštálového cukru,
  • 300 g polohrubej múky,
  • 100 g maku,
  • 150 ml oleja,
  • 250 g bieleho jogurtu,
  • 1 prášok do pečiva,
  • šťava a kôra z 2 pomarančov (z toho 1PL šťavy na polevu).

Suroviny na polevu

  • 50 g mascarpone,
  • 3 PL mlieka,
  • 3 PL práškového cukru,
  • 1 PL pomarančovej šťavy.

Postup prípravy

  1. Do väčšej misky si rozbijeme vajíčka, ktoré si vymiešame s cukrom do peny.
  2. Do vajíčkovej peny nalejeme olej, biely jogurt a znova premiešame.
  3. Zmiešame všetky sypké suroviny (múku, mak a prášok do pečiva) a zamiešame ich do cesta.
  4. Na záver už len pridáme šťavu a kôru z pomarančov, cesto si prelejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť na 50 minút pri teplote 170 °C.
  5. Polevu si pripravíme veľmi jednoducho. Všetky suroviny vymiešame mixérom a nanesieme na vychladenú bábovku.

Makovú bábovku môžete ešte dozdobiť nasekanými orieškami (ak vás oslovila makovo orechová bábovka, pokojne ich pridajte aj do cesta) alebo kúskami pomaranča.

makovo orechová bábovka s pomarančom a polevou
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Prajeme Vám veľa šťastia pri pečení tejto netradičnej, zato neskutočne chutnej, bábovkovej kombinácii.

Zdroj: autorský text / Veronika Kaháková


Recepty na ďalšie bábovky

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.