Nakladaný hermelín – recept na obľúbenú pochúťku

Nakladaný hermelín je obľúbenou pochúťkou, ktorá snáď nikdy neurazí. Zaženie totiž maškrtné chute aj hlad. Okrem toho sú domáce nakladané hermelíny obľúbeným darčekom napríklad k narodeninám. Jedlé darčeky sú totiž originálne a potešia každého.

Recept na nakladaný hermelín

Pripravte si ten najlepší domáci nakladaný hermelín s cenakom v oleji. Recept je na 4 porcie (čiže 4 kusy syra).

Suroviny

  • 4 kusy syra s bielou plesňou (ideálne hermelín),
  • 1 červená cibuľa,
  • 150 g nakladanej papriky,
  • 4 kusy nakladaných feferónok,
  • 8 strúčikov cesnaku,
  • sušená chilli paprička,
  • 2 bobkové listy,
  • 2 lyžičky celého korenia,
  • lyžička nového korenia,
  • lyžička borievky,
  • soľ,
  • slnečnicový olej.

Postup prípravy

  1. Štyri roztlačené strúčiky cesnaku zmiešajte so soľou a chilli papričkou.
  2. Syry rozkrojte na polovicu, každú časť potrite pripravenou pastou. Potom syry zložte polovicami späť na seba.
  3. Zvyšné strúčiky cesnaku pokrájajte na tenké plátky, nakrájajte aj cibuľu na kolieska.
  4. Potom už len stačí vrstviť syry a ďalšie suroviny na seba.
  5. Na záver všetko zalejte olejom tak, aby suroviny boli ponorené. Pohár dobre uzavrite.
  6. Syry nechajte zrieť v chladničkovej teplote a ideálne v tme po dobu jedného až dvoch týždňov.
  7. Po odležaní môžete podávať, najlepšie s chlebom.

Ako naložiť hermelín

Pri nakladanom hermelínu je najdôležitejšie pripraviť čo najlepšie podmienky na jeho zrenie, aby sa nepokazil. Najdôležitejšie je mať dokonale čistý pohár, je preto dobré ho sterilizovať. Vrátane viečka ho povarte aspoň desať minút. Sterilizovať môžete prípadne aj v umývačke na program s najvyššou teplotou. Podstatné je aj správne skladovanie. Hermelíny môžete nechať stáť jeden deň v izbovej teplote, potom je však dobré uložiť ich do chladu. Do 2 mesiacov by ste ich mali skonzumovať.

Nakladané hermelíny sú obľúbené hlavne v krčmách a reštauráciách, ľahko si ich však pripravíte aj doma. Aby ste predišli pokazeniu, syr vždy vyberajte z pohára čistým príborom, aby nedošlo ku kontaminácii baktériami.

Ďalšie recepty na bezmäsité pochúťky


Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.