Tvarohová nátierka z medvedieho cesnaku

Pretože na jar nie je vitamínových nátierok nikdy dosť, určite si jednu pripravte aj z medvedieho cesnaku. Touto ľahkou tvarohovou nátierkou ulahodíte aj tým najnáročnejším jedákom, deťom. 

Recept na nátierku z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak obsahuje množstvo vitamínov a dodá nátierke výraznú cesnakovú chuť. Viac sa o ňom dočítate v tomto článku. Základom receptu je tvaroh a čerstvý syr Cottage, vďaka čomu bude nátierka dokonale jemná.

Suroviny

  • čerstvý medvedí cesnak,
  • mäkký tvaroh,
  • lučina (príp. cottage cheese),
  • kyslá smotana,
  • olivový olej,
  • cibuľa,
  • soľ, korenie, červená paprika.

Postup prípravy

  1. Medvedí cesnak umyte, usušte a nakrájajte na menšie kúsky (môžete ho aj rozmixovať). Ak máte radi, pridajte k nemu aj nadrobno posekanú cibuľu. 
  2. Následne v miske zmiešajte jedno balenie mäkkého tvarohu (cca 250 g), balenie lučiny/cottage cheese, pripravený medvedí cesnak a cibuľu.  
  3. Na zjemnenie môžete použiť 3 PL lyžice kyslej smotany alebo pár kvapiek olivoveho oleja. 
  4. Pomazánku dochuťte podľa preferencií – soľ, korenie či mletá sladká papriká. Všetko spolu poriadne premiešajte. 

Tvarohová nátierka z medvedieho cesnaku podávaná s čerstvých chrumkavých pečivom je dokonalým raňajkovým chodom.

Odporúčame tiež: Tradičná zdravá tvarohová nátierka

Zdroj: eatsmarter.com


Ďalšie recepty na nátierky

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.