Pavlova torta – recept s mascarpone a ovocím

Upečenie torty Pavlova ma lákalo už nejaký ten čas. Videla som ho všade, ale vždy ma nakoniec niečo odradilo, a radšej som upiekla niečo overené. Keď som však raz v obchode našla marakuju a maliny, napadlo mi, že by mohli spolu vytvoriť zaujímavú kyslejšiu chuť – a nápad na pavlovu tortu s mascarpone bol na svete.

Vždy som si myslela, že príprava pavlovej torty je zložitá, ale opak bol pravdou. Preštudovala som si postup a pustila sa do pečenia. Na prípravu budete potrebovať len pár ingrediencií. Pavlova torta s mascarpone bola veľmi chutná a osviežujúca.

Recept na pavlovu tortu s mascarpone

Vyskúšajte tento originál recept na najlepšiu pavlovu tortu s mascaprpone a ovocím aj u vás doma. V našom recepte použijeme maracuju a maliny, vy ich však môžete nahradiť ľubovoľným ovocím podľa svojho uváženia.

Pavlova torta s mascarpone
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Suroviny

Cesto

  • 5 vaječných bielkov,
  • 250 g kryštálového cukru,
  • 1 PL kukuričného škrobu,
  • 1 lyžičku bieleho vínneho octu.

Krém na tortu pavlova

  • 250 ml smotany na šľahanie 33%,
  • 250 g mascarpone,
  • 2 PL práškového cukru,
  • 3 ks maracuja ovocia,
  • maliny.

Postup prípravy

  1. Oddelíme si vaječné žĺtky od bielkov a pustíme sa do ich šľahania. Šľaháme pokojne aj 5-7 minút a postupne pridávame kryštálový cukor. Do takto pripraveného snehu primiešame ešte kukuričný škrob a biely vínny ocot.
  2. Na plech si nachystáme papier na pečenie, na ktorý si predkreslíme kruh s priemerom 20 cm. Sneh nanesieme na papier do pripraveného kruhu a dáme piecť do rúry na približne hodinu a pol pri teplote 130 °C. Upečený snehový korpus po dopečení necháme ešte minimálne polhodinku vo vypnutej rúre.
  3. Pokiaľ sa snehový korpus pečie, pripravíme si jednoduchý krém. Vyšľaháme si smotanu, do ktorej pridáme mascarpone, a nakoniec práškový cukor. Hotovo. Odložíme ho do chladničky a počkáme, kým nebude korpus pripravený.
  4. Na korpus navrstvíme mascarpone krém a lyžičkou nanesieme dužinu s marakujou a maliny. Na ozdobu použijeme nakrájanú marakuju a celé kúsky malín.

Tip: Tento recept môžete pripraviť aj v zmenšenej verzii ako mini pavlove tortičky.

S čím podávať pavlovu tortu

Ak však doma nemáte mnou zvolené ovocie a nechce sa vám ísť do obchodu alebo na trh, pokojne zvoľte to, čo práve doma máte. Videla som ho v rôznych variantoch, môžete vyskúšať jednoduchú pavlovu tortu s ​​čokoládovým krémom, zmesou lesného ovocia, kávou, či dokonca so slaným karamelom.

Zdroj: autorský text / Veronika Kaháková

Recepty na ďalšie torty a dezerty


Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.