Polievka Pho bo – recept na netradičnú vietnamskú polievku

Polievka Pho bo je veľmi obľúbená, spája totiž silný vývar, v ktorom nájdeme špecifické rezance, podľa ktorých tento pokrm dostal svoj názov. Do polievky navyše patrí množstvo ďalších skvelých surovín, ktoré spoločne tvoria jedinečnú chuť.

Recept na Pho bo

Pho bo je veľmi špecifická vietnamská polievka, ktorú si určite zamilujete. Recept je pomerne variabilný, takže si pokrm môžete prispôsobiť podľa svojich chutí.

Suroviny na vývar Pho bo

  • 700 g špikových kostí,
  • 500 g hovädzie oháky,
  • 1 300 g hovädzích rebier,
  • 2 cibule,
  • väčší kus čerstvého zázvoru,
  • 5 lyžíc rybej omáčky,
  • lyžice trstinového cukru,
  • jedna celá škorica,
  • 5 kusov klinčekov,
  • 10 semienok koriandra,
  • 3 badiány,
  • štipka kardamómu,
  • soľ.

Suroviny do polievky Pho bo

  • 250 g hovädzieho mäsa (falošná sviečková),
  • 3 jarné cibuľky,
  • ryžové rezance,
  • zväzok koriandra,
  • červená cibuľa,
  • limetka,
  • chilli paprička,
  • bambusové klíčky,
  • omáčka Hoisin a rybia omáčka podľa chuti.
polievka Pho bo
Zdroj foto: Elena Eryomenko / Shutterstock.com

Postup prípravy

  1. Zázvor a cibuľu nelúpte, iba rozkrojte napoly. Pripravte si hrniec na polievku, v ktorom nasucho osmažíte zeleninu. Potom ju vyberte a hrniec umyte.
  2. Vložte hovädzie rebrá, hovädziu oháňku a špikové kosti a hrniec naplňte studenou vodu. Zmes priveďte do varu, potom vypnite a vodu vylejte. Mäso dôkladne očistite.
  3. Potom opäť dajte mäso do hrnca so studenou vodou a pridajte cibuľu so zázvorom. Pridajte aj škoricu, kardamóm, koriander, badián a klinčeky. Podľa chuti pridajte rybiu omáčku, trstinový cukor a štipku soli.
  4. Polievku nechajte variť, ideálne na miernom plameni zhruba 5 hodín. Nezabudnite dolievať pravidelne vodu tak, aby bol hrniec plný.
  5. Akonáhle je vývar pripravený, vyberte všetky suroviny a preceďte ho cez plátno. Dochuťte soľou a rybou omáčkou.
  6. Ešte, než sa vrhnete na podávanie, dajte na 30 minút namočiť ryžové rezance v studenej vode.
  7. Surové hovädzie mäso nakrájajte na veľmi tenké plátky, pripravte si bylinky a všetky ostatné suroviny do polievky.
  8. Vývar priveďte do varu. Do taniera si pripravte rezance a mäso a prelejte ich vývarom. Na záver potom môžete ľubovoľne dozdobiť bylinkami, cibuľou a bambusovými klíčkami.
  9. Na dochutenie pridajte na stôl limetku, chilli a omáčky.
Máte radi zahraničnú kuchyňu? Vyskúšajte balkánsky terator, tzn. studenú uhorkovú polievku. 

Ďalšie recepty na polievky

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.