Salámová nátierka – recept, ktorý sa hodí na chlebíčky

Salámová nátierka sa dá pripraviť rôzne, mnohí si pamätajú klasickú salámovú nátierku ešte z čias svojho detstva. Chutí skvele nielen na chlebíčkoch.

Akú salámu použiť

Na túto nátierku nemusíte mať doma príliš veľa surovín a využiť sa dá akákoľvek saláma. Skvelá je salámová nátierka z tvrdej salámy, napríklad salámová nátierka z Poličanu, z Vysočiny, ale tradične sa pripravuje salámová nátierka z Junioru alebo Gothaja. Nech už vyberiete akúkoľvek salámu, určite si pochutnáte.

Kedy sa hodí salámová nátierka

Natrieť si túto vynikajúcu nátierku môžete na jednohubky, ale chybu určite neurobíte, aj keď zvolíte salámovú nátierku na chlebíčky pre slávnostnejšie príležitosti. Určite si ale na nej pochutnáte aj kedykoľvek inokedy. S pečivom a zeleninovou oblohou môže byť aj súčasťou jednoduchej a dobrej večere či desiaty pre celú rodinu.

Odporúčame aj: Cesnakovo syrová nátierka

Recept na salámovú nátierku

Recept na salámovú nátierku je vhodný pre všetkých, pripraviť ju zvládne úplne každý, a to behom chvíľky. Podľa surovín, ktoré máte doma po ruke, možno nátierku aj rôzne upraviť podľa chuti.

Suroviny

  • 400 g mäkkej salámy (napríklad Junior),
  • 3 polievkové lyžice majonézy,
  • 2 polievkové lyžice horčice,
  • 1 menšia cibuľa,
  • 1 červená paprika,
  • 2 menšie kyslé uhorky,
  • soľ a korenie.

Postup prípravy

  1. Salámu si nastrúhame do misy na hrubom strúhadle, môžeme ju ale aj zomlieť na mäsovom strojčeku, ak máme.
  2. Cibuľu si nakrájame najemno, na drobné kúsky nakrájame aj uhorky a papriku.
  3. Všetko dáme do jednej misy, pridáme majonézu a horčicu a všetko dôkladne premiešame.
  4. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
  5. Hotovú nátierku dáme do chladničky na pár hodín odpočívať.

Do nátierky môžeme pridať aj najemno nasekané čerstvé bylinky, napríklad ligurček, pažítku alebo petržlenovú vňať. Pridať môžeme aj natvrdo uvarené vajcia.

S čím podávať

Nátierku môžeme natrieť na rôzne druhy pečiva. Skvelá bude domáca salámová nátierka s čerstvými bagetkami, chrumkavým chlebom i celozrnným pečivom. Určite ju môžete použiť aj na veku. Ak máte radi ostré jedlá, pikantnú nátierku pripravíte tak, že do nej pridáte štipku mletého chilli alebo kajenského korenia.

Dobrú chuť!

Zdroj: budgetbytes.com, ocado.com


Ďalšie obľúbené recepty na nátierky

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.