Šalát coleslaw – jednoduchý recept z pár surovín

Coleslaw je populárny prevažne v Amerike, aj u nás však získava na obľúbenosti. Ide o pomerne jednoduchý šalát iba z pár surovín, avšak pri tej správnej príprave získate neodolateľný pokrm hodiaci sa hlavne k pečenému mäsu.

Recept na šalát coleslaw

Vyskúšajte chutný recept na coleslaw šalát s jednoduchou prípravou. Čo na recept potrebujeme?

Suroviny

  • menšia hlávka kapusty (1–1,2 kg),
  • 2 väčšie mrkvy,
  • 20 g práškového cukru,
  • 30 ml jablčného octu,
  • 150 g majonézy,
  • soľ,
  • podľa chuti dijonská horčica.

Postup prípravy

  1. Kapustu očistite a rozkrojte na štyri časti. Každú z nich zbavte hlúbov. Nakrájajte na tenké rezančeky, veľkým nožom to pôjde najlepšie.
  2. Pripravte si misu a vložte do nej nakrájanú kapustu. Pridajte soľ a dobre premiešajte. Je dobré nechať ho zhruba pol hodiny odstáť, aby pustila šťavu.
  3. Následne sceďte a vytlačte, aby ste ho zbavili prebytočnej tekutiny.
  4. Očistenú mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle a pridajte ju ku kapuste.
  5. V inej mise zmiešajte cukor s octom, premiešajte, aby sa cukor dobre rozpustil. Podľa chuti môžete pridať aj horčicu.
  6. Túto zmes primiešajte k majonéze. Vzniknutú zálievku pridajte k zelenine a dôkladne premiešajte. Prípadne môžete chuť ešte doladiť.
  7. Je dobré nechať šalát coleslaw aspoň 30 minút odpočinúť v chladničke, aby sa chute premiešali.

Tip: Pripraviť môžete aj chutný šalát coleslaw z červenej kapusty.

Zdroj foto: Irina Rostokina / Shutterstock.com

Tipy, ako na dokonalý coleslaw

Pri origináli šalátu coleslaw nie sú také kľúčové suroviny, ako skôr postup. Aj samotnou prípravou totiž môžete jeho chuť vylepšiť. Kľúčové je krájanie kapusty, pripraviť by ste mali čo najtenšie rezančeky. Vďaka tomu bude chutný a chrumkavý. Ku chrumkavosti pomôže aj nasolenie – ak kapustu necháte pustiť šťavu, výsledok bude ešte lepší. Do zálievky môžete pridať aj štipku korenia na ozvláštnenie chuti.

Kapustový šalát coleslaw sa skvele hodí k mnohým pokrmom, najobľúbenejší je k pečenému mäsu, avšak vychutnať si ho môžete aj len tak. Tento šalát je ľahký a svieži, pričom príprava nie je vôbec zložitá.

Ak čakáte návštevu, vyskúšajte aj rýchly domáci parížsky šalát s čerstvým pečivom. 
Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.