Šošovicové fašírky – recept na vegetariánske karbonátky v rúre

Pripravte si fašírky v rúre. Je to zdravšia verzia, ak ich nechcete vyprážať na panvici. Poďme sa pozrieť na to, ako si pripraviť chutné vegetariánske šošovicové fašírky pečené v rúre.

Recept na šošovicové fašírky

Recept na karbonátky z červenej šošovice pripravíte rýchlo a jednoducho. Recept na tieto zeleninové fašírky v rúre potešia najmä vegetariánov a priaznivcov zdravého stravovania.

Suroviny

  • ¾ hrnčeka lúpanej červenej šošovice,
  • 1 mrkva,
  • ½ cibule,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 vajce,
  • 2 polievkové lyžice špaldovej múky,
  • soľ,
  • korenie,
  • trochu kari korenia,
  • olej.

Postup prípravy

  1. Červenú šošovicu najskôr prepláchnite, pridajte dvakrát viac vody ako šošovice, osoľte a uvarte do jej úplného rozvarenia.
  2. Medzitým si očistite cibuľu, nakrájajte najemno, mrkvu nastrúhajte.
  3. Cibuľu a mrkvu orestujte na lyžici oleja – akonáhle zelenina chytá karamelovú farbu, pridajte cesnak, párkrát premiešajte a odstavte z ohňa.
  4. Vychladnutú rozvarenú šošovicu pridajte spolu s vajcom, korením a múkou k hotovej zelenine.
  5. Zmes dôkladne premiešajte a pomocou polievkovej lyžice tvorte guličky (placky), ktoré naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Šošovicové fašírky vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte asi pol hodiny na 200 °C.

Ak by ste si chceli pripraviť fašírky pre vegánov, vajcia v recepte viete tiež veľmi múdro nahradiť – stačí si prezrieť tipy, čím nahradiť vajcia pri varení a pečení.

šošovicové fašírky
Zdroj foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Odporúčame tiež: Klasické fašírky

S čím podávať šošovicové fašírky

Najobľúbenejšie formy podávania sú:

  • s klasickou zemiakovou kašou,
  • šťouchanými zemiakmi
  • alebo zeleninovým šalátom.

Pokiaľ šošovicu v receptoch príliš nemusíte, môžete vyskúšať aj iné možnosti prípravy zeleninových fašírok. Populárne formy sú:

  • kelové fašírky,
  • cuketové fašírky,
  • karfiolové karbonátky,
  • brokolicové fašírky a ďalšie.

Skvele chutia tiež hubové fašírky. Vychutnajte si váš obed.


Tipy na ďalšie recepty

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.