Recept na zapekané šunkafleky s údeným mäsom
Šunkafleky môžu byť pre niekoho rýchlym a jednoduchým jedlom, ale jeho chuti odolá málokto. Vyskúšajte si doma pripraviť jednoduchý recept na šunkafleky s údeným mäsom.
Šunkafleky, nazývané aj šunkofleky, rýchle jedlo z jedného pekáča oceníte vtedy, keď sa vám nechce variť zložité jedlá alebo vtedy, keď potrebujete mať rýchlo uvarené alebo hľadáte rýchlu večeru, ktorú svojej rodine počas pracovného týždňa pripravíte.
Recept na šunkafleky s údeným mäsom
Aj keď názov šunkofleky evokuje v recepte šunku, môžete do nich dať takmer čokoľvek, čo vás napadne, tak povediac “čo vám chladnička dala”. Vyskúšajte výborné cestoviny šunkafleky s údeným mäsom a syrom. Uvidíte, že recept sa stane obľúbeným v celej rodine.
Suroviny
- 300 g cestovín (ideálne fliačky)
- 2 vajcia
- 250 g údeného mäsa (vopred ho uvarte a nechajte vychladnúť)
- 1 cibuľa
- mrazený hrášok (podľa vlastnej chuti)
- 1 čajová lyžička masla
- 300 ml mlieka
- 100 g syra Gouda
- soľ, mleté korenie
- hrsť petržlenu
Postup prípravy
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobné kocky.
- Nastrúhajte goudu na hrubšom strúhadle (dajte jednu až dve lyžice bokom), nakrájajte údené mäso na malé kocky a dajte variť vodu na cestoviny.
- Na rozohriatu panvicu pridajte kúsok zmäknutého masla a nechajte ho rozpustiť sa. Pridajte kocky cibule a restujte.
- Do hrnca dajte trochu soli a oleja (neprilepia sa cestoviny) a uvarte fiačky podľa návodu. Dajte pod studený prúd vody a premiešajte. Nechajte odkvapkať. Medzitým pridajte k zlatistej cibuli údené mäso a zľahka opečte.
- V miske premiešajte mlieko, rozšľahajte dve vajcia, okoreňte, osoľte a všetko spojte. V mise alebo rovno v pekáči premiešajte cestoviny, zmes cibule a údeného, pridajte hrášok a nastrúhaný syr.
- Teraz zmes rovnomerne rozprestrite po pekáči, pridajte zmes z mlieka a vajíčka a posypte petržlenovou vňaťou.
- Na vrch pridajte odložený syr a pečte v rozpálenej rúre na 170 stupňov dozlatista.
Takto zapečené šunkafleky podávajte s kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom.
Zdroj: cooklikeczechs.com
Komentáre sú vypnuté.