Tuniaková pomazánka – recept 8x inak

Tuniakové pomazánky sú veľmi obľúbené, nie je sa čomu diviť, ich príprava je taká ľahká, že ju zvládne aj malé dieťa. Najlepšie chutí s čerstvým a chrumkavým pečivom.

Nie je snáď nikto, kto by neochutnal rybaciu pomazánku z tuniaka. Je to jedna zo základných nátierok, ktoré sa v kuchyni pripravujú. Hlavnou surovinou tuniakovej nátierky je samozrejme tuniak. Je úplne skvelá v tom, že ostatné suroviny môžete použiť podľa seba a podľa toho, čo práve máte doma.

Ako urobiť tuniakovú nátierku nie je žiadna veda, jednoducho zmiešate všetky suroviny naraz a môžete servírovať. Inšpirujte sa nasledujúcimi receptami, ktoré môžete využiť napríklad na prípravu rýchlej večere. Pamätajte, že domáca tuniaková nátierka chutí najlepšie.

Tuniaková pomazánka s nátierkovým maslom

Veľmi jednoduchá tuniaková pomazánka je práve tá s nátierkovým maslom.

Suroviny

  • 1 téglik nátierkového masla,
  • 100 g taveného syra,
  • 1 plechovka tuniaka v oleji,
  • 1 cibuľa,
  • soľ,
  • korenie.

Postup prípravy

  1. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno.
  2. Do misy vložte všetky ingrediencie okrem cibule a rozmixujte.
  3. Nakoniec do nátierky vmiešajte cibuľu a dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Tuniaková pomazánka s tvarohom

Najlepšia tuniaková nátierka s tvarohom bude chutiť, keď ju budete podávať mierne vychladenú.

Suroviny

  • 1 plechovka tuniaka v oleji,
  • 250 g tvarohu,
  • 1 cibuľa,
  • 3 čajové lyžičky plnotučnej horčice,
  • soľ,
  • korenie,
  • citrónová šťava na dochutenie.

Postup prípravy

  1. Najskôr najemno nakrájajte cibuľu.
  2. Všetky ingrediencie zmiešajte pomocou vidličky.
  3. Dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
  4. Pridať môžete hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate alebo pažítky.

Tuniaková pomazánka s vajcom

Skutočne dobrá rybacia pomazánka z tuniaka vám vznikne, keď do nej pridáte vajíčka.

Suroviny

  • 160 g tuniaka v oleji,
  • 3 vajcia,
  • 1 polievková lyžica majonézy,
  • 60 g bieleho jogurtu,
  • jarná cibuľka,
  • petržlenová vňať,
  • soľ,
  • korenie,
  • citrónová šťava.

Postup prípravy

  1. Vajcia uvarte natvrdo a nechajte vychladnúť.
  2. V miske zmiešajte tuniaka – nechajte z neho odkvapkať prebytočný olej, vajcia – pretlačte ich cez mriežku, jogurt, majonézu a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.
  3. Ingrediencie dôkladne premiešajte vidličkou, pridajte petržlenovú vňať, ochuťte soľou, čiernym korením a pokvapkajte citrónovou šťavou.
tuniaková pomazánka s vajcom
Zdroj foto: Alesia.Bierliezova / Shutterstock.com

Odporúčame: Rybacia nátierka zo sardiniek

Tuniaková pomazánka s olivami

Luxusná tuniaková nátierka s tatarskou prekvapí svojou chuťou kombináciou rýb a olív.

Suroviny

  • 1 plechovka tuniaka v oleji,
  • 10 ks čiernych olív,
  • malá cibuľa,
  • 3-4 sušené paradajky,
  • 1 čajová lyžička plnotučnej horčice,
  • 1 čajová lyžička sladkého kečupu,
  • 1 polievková lyžica majonézy,
  • soľ,
  • korenie,
  • citrónová šťava.

Postup prípravy

  1. Tuniaka zbavte prebytočného oleja – môžete si pomôcť sitkom.
  2. Olivy, paradajky a cibuľku nakrájajte nadrobno.
  3. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady vidličkou.
  4. Dochuťte soľou a čiernym korením, a nakoniec zľahka pokvapkajte citrónovou šťavou.

Tuniaková pomazánka s lučinou

Aby tuniaková nátierka s lučinou a syrom chutila čo najlepšie, je najlepšie ju pripravovať zo surovín izbovej teploty.

Suroviny

  • 1 plechovka tuniaka v oleji,
  • 200 g Lučiny,
  • 1 kocka taveného syra,
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice,
  • 1 malá cibuľka,
  • soľ,
  • korenie na dochutenie.

Postup prípravy

  1. Cibuľku nakrájajte najemno.
  2. V mise zmiešajte všetky ingrediencie – môžete si pomôcť mixérom.
  3. Pridajte cibuľku, ochuťte soľou a korením, prípadne pokvapkajte citrónovou šťavou.

Tuniaková nátierka s majonézou

Ideálna a obľúbená tuniaková nátierka pre deti, vďaka tomu že je jemná.

Suroviny

  • 1 plechovka tuniaka v oleji – sceďte,
  • 100 g masla,
  • 4 polievkové lyžice majonézy,
  • 1 polievková lyžica plnotučnej majonézy,
  • 1 vajce uvarené natvrdo,
  • 1 cibuľa,
  • soľ,
  • korenie.

Postup prípravy

  1. Scedeného tuniakov vymiešajte s maslom do peny.
  2. Pridajte najemno nakrájanú cibuľku a vajcia pretlačené cez mriežku.
  3. Ďalej pridajte všetky zvyšné suroviny, nátierku poriadne vymiešajte.
  4. Dochuťte soľou a čiernym korením, rozhodne nič nepokazíte, keď do nátierky pridáte pažítku alebo najemno nasekanú petržlenovú vňať

Fit tuniaková nátierka

Táto ľahká fit tuniaková pomazánka vám iste príde vhod po poriadnom tréningu, je plná vitamínov a potrebných živín.

Suroviny

  • 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave,
  • 1 téglik Gervais,
  • 1 téglik Lučiny,
  • 50 g tvarohu,
  • 1 malá červená cibuľa,
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice,
  • soľ,
  • korenie.

Postup prípravy

  1. Scedeného tuniaka vidličkou rozdrobte.
  2. Cibuľku nakrájajte na veľmi jemné kúsky.
  3. Pridajte ostatné suroviny a vymiešajte.
  4. Nakoniec dochuťte soľou a korením, môžete pridať citrónovú šťavu a pažítku.

Tuniaková pomazánka s avokádom

Stačí pridať avokádo a zdravá tuniaková nátierka je na svete.

Suroviny

  • 1 plechovka tuniaka v oleji,
  • 1 zrelé avokádo,
  • 2 vajcia,
  • malá červená cibuľa,
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice (môžete použiť aj obyčajnú),
  • soľ,
  • korenie,
  • citrónová šťava,
  • petržlenová vňať alebo pažítka.

Postup prípravy

  1. Vajcia uvarte natvrdo a cibuľu nakrájajte najemno.
  2. V miske zrelé avokádo roztlačte vidličkou na kašu.
  3. Pridajte tuniaka, vychladnuté nastrúhané vajcia, cibuľku a ostatné suroviny.
  4. Všetko poriadne vymiešajte a dochuťte podľa svojej chuti.

Tuniakové nátierky sú ideálne v tom, že ich môžete pripraviť prakticky z čohokoľvek a na akýkoľvek spôsob. Napríklad pikantná tuniaková nátierka vyžaduje pridanie čili papričiek alebo diétna fit rybacia pomazánka sa určite zaobíde bez tučnej majonézy. Tuniaková nátierka s maslom zase poteší tých, ktorí majú radi jemné chute

Či tak alebo onak, skvelá je tuniaková nátierka na jednohubky, ale aj na čerstvý chlieb podávaný na večeru.

Zdroj: culinaryhill.com, simplyrecipes.com

Tipy na ďalšie nátierky


Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.