Zapekané cestoviny – recept na rýchly obed 2x inak
Pokiaľ neviete, čo práve pripraviť na obed alebo večeru, nechce sa vám do obchodu a chcete využiť len suroviny, ktoré máte doma po ruke, sú zapekané cestoviny tou správnou voľbou.
Dajú sa totiž pripraviť na stovky rôznych spôsobov – môžete si pripraviť zapekané cestoviny s kuracím mäsom, tuniakom, zeleninou, šampiňónmi, syrovou omáčkou, cuketou a podobne. Je len na vás, čo použijete. Ide o lacné, a hlavne rýchle jedlo. Na ktorý spôsob ich pripravíte vy?
V tomto článku vám prinášame recept na zapekané cestoviny s brokolicou a tiež alternatívu pre mäsožrútou, teda zapekané cestoviny so syrom a údeninou.
Recept na zapekané cestoviny s brokolicou
Ak máte chuť na bezmäsitý chod, pripravte si zapekané cestoviny so smotanou a brokolicou. Prípadne môžete brokolicu nahradiť karfiolom.
Suroviny
- 1 balenie cestovín,
- 2 vajcia,
- 1 čerstvá brokolica,
- 200 g strúhaného syra podľa chuti,
- 1 téglik smotany na šľahanie,
- kúsok masla,
- soľ a korenie.
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa návodu, prepláchneme ich a odložíme.
- Brokolicu si umyjeme, rozdelíme na menšie ružičky a dáme ju uvariť do vody asi na päť až desať minút.
- Uvarené cestoviny a brokolicu potom zmiešame dohromady, pridáme k tomu polovicu nastrúhaného syra.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti, pripravíme si pekáčik, ktorý vymažeme kúskom masla a cestoviny so syrom a brokolicou do neho rozprestrieme.
- V mise si potom rozšľaháme vajcia, pridáme zvyšok strúhaného syra a smotanu. Rozmiešame a nalejeme do pekáča.
- Pečieme v rúre na 180 stupňov, kým povrch nebude mať zlatistú farbu.
Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na rýchlu večeru z cestovín.
Recept na zapekané cestoviny so syrom a údeninou
Pre milovníkov mäsa je tu recept na zapekané cestoviny so syrom a údeninou. Môže ísť napríklad o údenú šunku, slaninu, hrubý párok, klobásku a iné mäsové výrobky.
Suroviny
- 1 balenie cestovín,
- 1 téglik smotany na šľahanie,
- 200 g syra podľa chuti,
- 100 g šunky, anglickej slaniny alebo inej údeniny,
- 1 cibuľa, môže byť aj jarná cibuľka,
- 25 g parmezánu,
- strúhanka,
- soľ a korenie.
Postup
- Dáme si variť cestoviny a medzitým si začneme pripravovať omáčku.
- V malom hrnci necháme prísť do varu smotanu, pridáme nastrúhaný syr a chvíľu povaríme, aby nám vznikla omáčka.
- Údeninu s cibuľou si pokrájame nadrobno, potom primiešame do omáčky.
- Omáčku nalejeme na uvarené cestoviny, premiešame a dochutíme soľou a korením.
- Všetko dáme do pekáča, premiešame, a nakoniec posypeme strúhankou a strúhaným parmezánom.
- Dáme piecť do rúry na 200 stupňov dozlatista, asi na 20 minút.
Podobne si môžeme zapiecť cestoviny s čímkoľvek, čo doma práve nájdeme!
Zdroj: foodandwine.com
Ďalšie recepty na cestoviny
Komentáre sú vypnuté.