Kategória

Recepty na cestoviny

Recepty na cestoviny sú veľmi obľúbeným jedlom v slovenskej kuchyni. Nevyhľadávajú ich len klasické domácnosti, ale sú zaradené aj do jedálnych lístkov športovcov či ľudí, ktorí sa aktívne venujú fitness.

Existujú desiatky druhov, z ktorých si môžete vyberať, medzi najznámejšie patria špagety, penne, makaróny, lasagne , farfalle (mašličky), gnocchi alebo ravioli či slovenské pirohy. Na internete nájdete stovky spôsobov ich prípravy.

Môžete ich použiť do teplých pokrmov s vašou obľúbenou omáčkou alebo ich cestoviny pripraviť na studeno, ako ľahký a svieži obed, napríklad v podobe cestovinového šalátu s kuracím mäsom.

Ako pripravíte cestoviny?

Na tom, ako ich môžete pripraviť nie je nič zložité a zaberie vám to len pár minút. Najjednoduchší spôsob ako môžete uvariť cestoviny je použiť veľký hrniec vriacej vody, variť ich 10 minút a potom ich scediť.

A čo mrazené špagety či iný druh? Tie pred varením s omáčkou znova uvarte, pretože tak oveľa lepšie absorbujú omáčku. Pokiaľ ani na to nemáte čas, stačí keď pridáte trochu oleja a pred konzumáciou všetko zmiešate dohromady.

Zapečené cestoviny chutia najviac

Veľmi obľúbené sú zapečené cestoviny , ktoré sa často kombinujú s brokolicou, syrom alebo údeninou. Na Tipio.sk nájdete recepty, ktoré sa bežne ponúkajú aj v reštauráciách, ide napríklad o cestoviny s kuracím mäsom a hubovou omáčkou.

Ďalšie varianty, ktoré určite využijete na prípravu rýchleho obedu sú cestoviny s tuniakom, špenátom, cuketou, krevetami či vajíčkom.

Akú omáčkou pripraviť k špagetám?

Domáci kuchári najčastejšie v kuchyni využívajú špagety. Tie si môžete pripraviť s klasickou bolonskou omáčkou alebo zvoliť talianske špagety carbonara s parmezánom.

Pokiaľ máte čas a chcete si pripraviť domácu omáčku k špagetám pozrite sa do našej sekcie na Tipio.sk – Recepty na omáčky. Nájdete tam rôzne omáčky, ako sú syrová , bolonska, paradajková a mnohé ďalšie.

Ak chcete pripraviť aj iný obed skúste ďalšie chutné recepty .