Plnené hríby s chlebovou plnkou a parmezánom

Priniesli ste si z lesa poklad v podobe hríbov a rozmýšľate, ako ich spracovať? Vyyskúšajte tento výborný tip na rýchly obed – plnené hríby s chutnou chlebovou náplňou.

Recept na plnené hríbiky

Tento hubový recept je ideálny, ak si neviete rady, čo pripraviť na rýchlu večeru alebo obed. Použiť môžete ako hríby, tak šampiňóny či iné obľúbené huby.

Suroviny

  • 3 plátky chleba,
  • 60 ml extra panenského olivového oleja,
  • čerstvo nasekané listy oregana, petržlenu a tymiánu,
  • 2 strúčiky cesnaku – jemne nasekaného,
  • 50 g píniových orieškov,
  • jemne nastrúhanú kôru a šťavu z jedného citróna,
  • 2 lyžice bieleho vína,
  • 50 g parmezánu + na ozdobu,
  • 8 veľkých hríbov (alternatívou môžu byť šampiňóny).

Postup prípravy

  1. Najskôr predhrejte rúru na 200 stupňov.
  2. Chlieb natrhajte na malé kúsky, vložte do misy a zalejte olivovým olejom.
  3. Pridajte ostatné suroviny okrem hríbikov a poriadne zamiešajte.
  4. Každý hríbik naplňte plnkou a stopkou hore položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Vložte do rúry a pečte 20 minút, alebo do doby, než plnka zozlatne a huby budú mäkké.
  6. Nakoniec hotové huby pokvapkajte citrónovou šťavou, zasypte parmezánom a petržlenovou vňaťou, a podávajte s listovým šalátom.

TIP: Pripravili sme si pre Vás aj ďalšie recepty na plnené šampiňóny na 7 spôsobov.

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.