Jednoduchý špaldový koláč s orechmi, čokoládou a kokosom

Potešte svoje chuťové poháriky chutným koláčom zo špaldovej múky. Dostane Vás svojou jednoduchou prípravou aj skvelou chuťou, ktorú v kombinácii s orieškami, čokoládovou polevou a kokosom prináša.

Recept na špaldový koláč

Tento jednoduchý recept je skvelou zdravšou alternatívou tradičných koláčov, ktorých základom je klasická pšeničná múka.

Suroviny

  • 300 g špaldovej múky,
  • 4 žĺtky,
  • 4 bielky,
  • 150 g práškového cukru,
  • 1 cukor vanilkový,
  • 1 kypriaci prášok,
  • 7 lyžíc oleja,
  • nasekané oriešky (podľa chuti),
  • čokoládovú polevu
  • kokos na posypanie.

Postup prípravy

  1. Najprv vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Neskôr k nim pridáme aj olej.
  2. Vo veľkej mise zmiešame ostatné sypké suroviny, tzn. špaldovú múku, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Pridáme tiež nasekané oriešky.
  3. Túto zmes následne pridáme k žĺtkovej pene a vymiešame hladké cesto.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec veľmi zľahka zamiešame do cesta.
  5. Plech vymastíme a vysypeme múkou, strúhankou či kokosom.
  6. Cesto naň rozotrieme a dáme zvoľna piecť. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia po dobu 35 – 40 minút.
  7. Povrch upečeného múčnika natrieme čokoládovou polevou a posypeme kokosom.

TIP: Namiesto čokoládovej polevy môžeme na vrch potrieť ovocný džem. Koláč tak získa sviežejšiu chuť.


Tipy na ďalšie jednoduché koláče

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.