Veganský nepečený cheesecake z tofu

Veľa ľudí dáva v súčasnej dobe prednosť vegetariánskej a vegánskej strave s vylúčením všetkého živočíšneho. Aj oni si však môžu pripraviť svoj vegan cheesecake z tofu alebo iných dostupných surovín. Vyskúšajte aj tento recept s korpusom z ďatlí.

Recept na vegan cheesecake

Pripravte si chutný vegnaský dezert bez prítomnosti rafinovaného repného cukru, ktorý v ničom nezaostáva za pravým cheesecake.

Suroviny

Na korpus

  • 250g ďatlí,
  • 9 PL ovsených vločiek,
  • 4 – 5 PL kokosu,
  • 3 PL kakaa,
  • 4 PL mletých lieskových orieškov,
  • 1,5 dl vody.

Na krém

  • 400 g bieleho tofu,
  • 150 ml kokosového krému, resp. kokosovej smotany,
  • 100 g horkej čokolády,
  • banán,
  • ďatlový sirup na dochutenie.

Postup prípravy

  1. Pripravíte si korpus, kedy všetky ingrediencie spoločne zmixujete, aby vznikla jednotná pasta, ktorou naplníte dno tortovej formy. 
  2. Syrovú“ hmotu pripravíte z kokosového krému, v ktorom rozpustíte čokoládu. 
  3. Banán rozmixujete s tofu a postupne pridávate kokosový krém s roztopenou čokoládou a vymiešate do hladka. Ak je to potrebné, dosladíte datľovým sirupom. 
  4. Hmotu natrite na korpus a nechajte v chladničke stuhnúť, ideálne cez noc.

Cheesecake potom môžete obohatiť nasekanými orieškam, kokosovými chipsami alebo čerstvým ovocím.

Tipy, ako vylepšiť vegan cheesecake

  • Na prípravu korpusu môžete použiť rôzne iné druhy orieškov, napr. vlašské, pekanové orechy alebo mandle, podľa toho, ktoré máte alebo naopak nemáte radi.
  • Aby sa korpus lepšie spojil, pokojne použite 80 g rastlinného masla alebo trochu kokosového oleja.
  • Ak milujete sladké, na ochutenie môžete okrem ďatlového sirupu použiť agávový alebo javorový sirup.
  • Skvelú chuť docielite pridaním citrónovej šťavy, vanilkového extraktu alebo iných prírodných aróm do krému.

Vyskúšajte aj ďalšie obľúbené recepty na cheesecake

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.