Zapekaný karfiol so syrom – recept na rýchlu večeru

Tento fit recept je naozaj jednoduchý. Pokiaľ teda máte radi varenie, ktoré nezaberie príliš úsilia a napriek tomu si pochutnáte, je zapekaný karfiol so syrom to pravé pre vás.

Recept na zapekaný karfiol so syrom

Dokonalé vegetariánske jedlo, ktoré si zamilujú aj mäsožravci – zapekaný karfiol v rúre.

Suroviny

  • jeden stredne veľký karfiol,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • strúčik cesnaku,
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu,
  • červenú mletú papriku
  • soľ.

Postup prípravy

  1. Karfiol nechajte vcelku a vložte ho do vriacej osolenej vody. Varte ho do doby, než začne mäknúť, nenechajte ho však úplne uvariť.
  2. Karfiol vyberte, nechajte odkvapkať a prípadne osušte. Rozdrvte strúčik cesnaku, pridajte ho do olivového oleja.
  3. Touto zmesou potrite dôkladne celý karfiol. Karfiol ďalej posypte nastrúhaným parmezánom a štipkou červenej mletej papriky. Rúru si predhrejte na 180 °C.
  4. Položte ho na plech či inú vhodnú formu vyloženú papierom na pečenie. Doba pečenia bude trvať zhruba hodinu, je však dôležité karfiol strážiť, aby si udržal zlatistú farbu a syrová krustička sa nezačala páliť.

TIP: Pripravte si aj chutné karfiolové placky v rúre.

Tipy, ako vylepšiť recept

  • Do olivového oleja s cesnakom môžete pridať aj ďalšie korenie podľa chuti. Hodí sa napríklad chilli pre ostrejšiu chuť alebo čerstvé bylinky, ktoré ozvláštnia chuť karfiolu. Kajenský korenie alebo kurkuma môžu tiež pridať pikantnosť.
  • Na posypanie využite kombináciu rôznych druhy syrov, napríklad cheddar, gouda, ementál a parmezán, aby ste dosiahli bohatšiu chuť.
  • Vyskúšať môžete aj zapekaný karfiol s bešamelom s výraznou chuťou muškátového orieška.
  • Servírovať môžete s rôznymi dipmi alebo smotanou.

Tipy na ďalšie recepty

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.