Baklažánová mini pizza – diétny recept bez cesta

Milujete pizzu? Tá klasická je ale príliš zdĺhavá na prípravu a tiež nie je práve diétna. Vyskúšajte teda úplne iný variant a doprajte si obľúbenú pochúťku bez výčitiek. Prinášame vám recept na baklažánovú mini pizzu bez cesta.

Recept na baklažánoú mini pizzu

Množstvo surovín zodpovedá porciám pre 2 osoby. Vyskúšajte si pripraviť diétnu mini pizzu z baklažánu. Ako alternatívnu možnosť môžete pre základ pizze využiť aj cuketu. A čo je najlepšie? Že nemusíte pripravovať žiadne cesto z kvásku!

Suroviny

  • 1 veľký baklažán,
  • paradajková omáčka (môže byť z pretlaku),
  • paprika,
  • cherry paradajky,
  • olivy,
  • olivový olej,
  • soľ a korenie,
  • strúhaný syr podľa chuti.

Postup pripravy

  1. Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska aspoň jeden centimeter hrubé. 
  2. Jednotlivé plátky zľahka nasolíme a necháme odpočívať niekoľko minút, soľ vytiahne vodu.
  3. Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku – tú môžeme kúpiť už hotovú alebo si ju pripravíme sami z pretlaku. Ten stačí osoliť, poprípade dosladiť troškou trstinového cukru a pridať štipku oregana.
  4. Pripravíme si tiež zeleninu na obloženie – papriku, cherry paradajky. Tie očistíme a nakrájame na malé kúsky. Vložíme ich do misy a pokvapkáme olivovým olejom, poprípade aj ľahko posolíme.
  5. Baklažány si potom osušíme od vody a vyskladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Plátky potrieme trochou olivového oleja a dáme ich piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút.
  7. Po dvadsiatich minútach baklažán vytiahnete a potrieme paradajkovou omáčkou, na vrch poukladáme pripravenú zeleninovú zmes a zasypeme strúhaným syrom.
  8. Mini pizzu na záver pečieme ešte 10 minút, resp. kým sa syr nerozpustí, a môžeme podávať!

Oslovila vás takáto rýchla, jednoduchá a diétna mini pizza?

Zdroj: taste.com.au


Ďalšie tipy na ľahké jedlá

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.