Margot bábovka – hrnčekový recept z obľúbenej margot čokolády

Margot bábovka je veľmi obľúbená, pretože nejde len o klasickú bábovku, ale chutí presne ako tá známa tyčinka. Ako na jej prípravu?

Omrzelo vás pečenie obyčajných báboviek bez príchute? V tom prípade vám nič nestojí v ceste, aby ste sa pustili do prípravy vynikajúcej Margot bábovky, ktorá všetky ostatné bábovky strčí do vrecka. Upečte si tento múčnik podľa nasledujúceho receptu.

Pečenie z margotky

Kto by nemiloval tyčinky Margot, ktoré uzreli svetlo sveta už v roku 1944. Na ich chuti sa však neustále pracovalo až do roku 1960, kedy vtedajšia chuť úplne pripomínala tú dnešnú. Tyčinky sú natoľko obľúbené, že slúžia tiež ako ingrediencie mnohých múčnikov a dezertov.

Bábovka z Margot čokolády nie je jediným múčnikom, ktorý sa z nej dá upiecť. Svoje miesto v mnohých kuchárkych knihách si našiel aj margot koláč a margot torta. Margotky sa využívajú aj pri príprave vianočných cukroviniek, najmä tých nepečených.

Odporúčame tiež: Recept na domácu hrnčekovú čokoládovú bábovku s polevou

Recept na margot bábovku

Margotková bábovka je taká jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník.

Suroviny

  • 2 hrnčeky polohrubej múky,
  • 1 hrnček cukru krupica,
  • ½ balíčka prášku do pečiva,
  • 3 vajcia,
  • 1 polievková lyžica oleja,
  • 2 polievkové lyžice rumu (rum môžete nahradiť lyžicami vody s pár kvapkami rumovej arómy),
  • 1 téglik smotany,
  • 1 čokoláda Margot.

Postup prípravy

  1. Zo všetkého najskôr si predhrejte rúru na 180 stupňov.
  2. Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny.
  3. Potom pridajte olej, rum a smotanu a všetko poriadne zamiešajte.
  4. Múku s práškom do pečiva preosejte a pridajte k tekutej zmesi.
  5. Čokoládu Margot nastrúhajte na hrubej strane strúhadla a pridajte do cesta.
  6. Všetko dôkladne premiešajte a nalejte do vopred vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
  7. Vložte do rúry a pečte na 180 stupňov asi 40 minút.
  8. Po upečení nechajte bábovku vychladnúť, potom ju vyklopte z formy.
bábovka z margot tyčiniek
Zdroj foto: Zulfiska / Shutterstock.com

Tipy na vylepšenie bábovky z Margot

  • Aby sa vám čokoláda Margot dobre strúhala a nelepila sa na strúhadlo, vložte ju pol hodiny pred plánovanou prípravou bábovky do mrazničky.
  • Na vysypanie formy použite kokos, ktorý je tiež súčasťou Margotky.
  • O niečo vláčnejšia je tvarohová bábovka s Margot tyčinkou.
  • Aby sa vám bábovka podarila tak, ako má, so šľahaním vajíčok s cukrom si dajte na čas. Pena musí byť hustá.
  • Aby vynikla jej chuť ešte viac, môžete ju po upečení pocukrovať rumovým cukrom. Vhodná je aj poleva, a to buď čokoládová (tmavá aj biela), alebo rumová kakaová.

Zdroj: ocado.com, recipes.instantpot.com


Akú ďalšiu bábovku si môžete upiecť?

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.