Špenátové lasagne s kuracím mäsom – recept, ktorý si zamilujete!

Mäsová zmes by v lasagniach nikdy chýbať nemala. Väčšinou sa používa mleté ​​mäso, ale je možné tento taliansky pokrm pripraviť aj z mäsa kuracieho. Zvlášť skvele chutí v spojení smotany, špenátu a šampiňónov.

Recept na lasagne s kuracím mäsom

Po týchto špenátových lasagniach s kuracím mäsom, smotanou a šampiňónmi sa budete olizovať až za ušami.

Suroviny

  • 450 g mrazeného alebo 300 – 400 g lístkov čersvého špenátu,
  • 200 g strúhaného syru (napr. parmezán, gouda, …),
  • cestoviny lasagne,
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku,
  • 500 g kuracích pŕs,
  • 250 g šampiňónov,
  • sladká smotana 33%,
  • 1 PL masla,
  • 1 PL hladkej múky,
  • 400 ml mlieka,
  • muškátový oriešok,
  • bazalka,
  • soľ, čierne korenia.

Postup prípravy

  1. Na rastlinnom oleji na panvici opečiete nakrájané kuracie mäso. Okoreníme, doplníte bazalkou a zalejete sladkou smotanou. Dobre povaríte.
  2. Ďalej si pripravíte zmes zo špenátu a šampiňónov. Na oleji orestujete nakrájaný cesnak, šampiňóny a doplníte špenátom. Všetko domäkka podusíte.
  3. Bešamel na lasagne urobíte z mlieka a svetlej zápražky a dobre prevaríte. Podrobný recept na bešamel nájdete TU.
  4. Teraz prichádza na rad vrstvenie. Na dno pekáča alebo zapekacej misky dajte časť bešamelu, naň položte lasagne, na ne mäsovú zmes, špenát a opäť bešamel. Pokračujete vrstvou lasagní, mäsom, špenátom, atď. Vrstvenie musíte ukončiť bešamelom, ktorý ešte posypete nastrúhaným tvrdým syrom.
  5. Dajte zapiecť do trúby cca na 30 minút pri 200 stupňoch Celzia.

Zdroj: thewholesomedish.com


Ďalšie recepty na cestoviny

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.