Grilované bravčové kotlety marinované v pive

Bravčové kotlety si môžete pripraviť na mnoho spôsobov, tento druh mäsa sa dobre páruje s rôznymi surovinami. Najlepšiu chuť mäsa získate grilovaním, pri ktorom by nikdy nemala chýbať skvelá marináda. Vyskúšajte tento netradičný recept na marinované kotlety.

Recept na bravčové kotlety

Pripravte si tie najlepšie grilované kotlety z bravčového mäsa. Prekvapia vás svojou chuťou a šťavnatosťou!

Suroviny

  • 1 000 g bravčových kotliet,
  • 350 ml svetlého piva,
  • 100 ml tmavého rumu,
  • 30 g javorového sirupu,
  • 30 g limetkovej šťavy,
  • 30 g sójovej omáčky,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 4 guličky nového korenia,
  • 6 guličiek čierneho korenia,
  • 2 bobkové listy,
  • lyžička mletého zázvoru,
  • lyžička chilli,
  • lyžička majoránky,
  • lyžička mletej škorice,
  • lyžička muškátového orieška,
  • lyžička tymiánu,
  • soľ a korenie.

Príprava marinády

  1. Do pripravenej misky nalejte pivo, rum a pridajte aj sójovú omáčku, limetkovú šťavu a javorový sirup.
  2. Strúčiky cesnaku nastrúhajte či prelisujte a pridajte ich k zmesi.
  3. Guľôčky korenia, nového korenia a bobkový list najprv podrvte v mažiari a následne pridajte k marináde.
  4. Vmiešajte aj zázvor, chilli, škoricu a ďalšie korenie.
  5. Potom sa už len stačí vrhnúť na marinovanie mäsa.

Vyskúšať samozrejme môžete aj iné marinády na mäso.

Príprava mäsa

  1. Pri marinovaní bravčových kotliet je najdôležitejšie, aby všetky plátky boli rovnomerne pokryté marinádou.
  2. Najlepšie je, pokiaľ mäso necháte v marináde cez noc, avšak stačiť bude prípadne aj pár hodín.
  3. Gril nechajte dobre rozpáliť na strednú teplotu. Než sa zahreje, vyberte mäso z chladničky a nechajte ho chvíľu oddýchnuť.
  4. Pred grilovaním môžete mäso ešte osoliť a okoreniť podľa chuti.
  5. Doba grilovania záleží na hrúbke plátkov mäsa, stačiť by malo 5–10 minút.
  6. Akonáhle je mäso urobené, zložte ho z grilu a nechajte ho ešte zhruba 5 minút odpočinúť. Zaliať ho môžete olivovým olejom a podávať s bagetou. Skvelou prílohou sú však aj zemiaky pečené na grile.
recept na bravčovú kotletu na grile
Zdroj foto: klaikungwon/Shutterstock.com

Bravčové kotlety sú na gril skvelé, behom pár minút si pripravíte skvelý obed či večeru. Namiesto grilu môžete prípadne pripraviť aj kotlety na panvici alebo v rúre.

S čím podávat bravčovú kotletu

Grilované mäso môžete zaliať olivovým olejom a podávať s bagetou. Skvelou prílohou je ryža, alebo aj zemiaky pečené na grile. Obľúbenou voľbou je tiež bravčová kotleta s omáčkou z korenia.


Ďalšie tipy na chutné jedlá

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.