Cesnakovo syrová nátierka – rýchly recept vhodný pre návštevu

Cesnakovo syrová nátierka je úplnou klasikou. Tradične sa pripravuje na jednohubky vždy, keď má prísť návšteva alebo sa koná oslava. Najlepší recept sa bude hľadať ťažko, existuje totiž množstvo variácií, pričom každá z nich má niečo do seba. Vyskúšajte náš rýchly recept.

Aké druhy syra použiť na syrovú nátierku

Cesnakovo syrová nátierka nikdy neomrzí, pripraviť ju navyše môžete vždy trošku inak, napríklad podľa toho, čo práve máte doma v chladničke k dispozícii. Dá sa pripraviť takmer z akéhokoľvek druhu tvrdého či taveného syra. Kombinovať ale môžeme oba druhy.

Nátierka z balkánskeho syra bude veľmi slaná a netypická, oveľa klasickejšiu verziu vytvoríme z eidamu alebo goudy. Tavený syr ale tiež nič nepokazí. Pripraviť môžeme syrovú nátierku aj z tvarohu, pridať môžeme štipku chilli, aby bola nátierka pikantná. O pikantnosť sa postará aj cesnak, ktorý nesmie chýbať.

Tip redakcie: Najlepšie nátierky na jednohubky – 8 tipov pre návštevy aj oslavy.

Recept na syrovú nátierku

Chcete si pripraviť veľmi rýchlu ale chuťovo skvelú syrovú nátierku? Potom musíte skúsiť náš recept. Na jej prípravu vám stačí minimum času a len tri základné suroviny.

Suroviny

  • 200 g syra eidam vcelku,
  • 3 polievkové lyžice majonézy,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • soľ.

Postup prípravy

  1. Syr nastrúhame do misy na jemnom strúhadle.
  2. Cesnak si olúpeme a prelisujeme k nastrúhanému syru.
  3. Pridáme majonézu a všetko dôkladne premiešame.
  4. Dochutiť môžeme štipkou soli.
  5. Nátierku môžeme podávať okamžite alebo ju necháme odležať chvíľu v chladničke.

Potom môžete natierať rovno na chlebíčky (ako základ pod ďalšie suroviny – šunka, zelenina atď.) či jednohubky. Nátierku je možné podávať s akýmkoľvek obľúbeným druhom pečiva.

Tipy, ako nátierku vylepšiť

  • Aj keď len tak je táto syrová nátierka s cesnakom výborná, môžeme do nej pridať ešte najemno nasekanú pažítku.
  • Do nátierky je možné pridať aj veľmi najemno nakrájaný alebo nastrúhaný akýkoľvek druh salámy či šunku.
  • Na dozdobenie môžete použiť napríklad vlašský orech – jednoducho položte polovicu orecha navrch.

Patrí táto nátierka u vás doma na zoznam najčastejšie pripravovaných nátierok alebo ju nezvyknete pripravovať príliš často? Ak áno, ktorý druh syra na ňu najčastejšie používate?

Zdroj: thekitchn.com, spar.co.za


Ďalšie recepty na chutné nátierky

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.