Smažené cibuľové krúžky – recept na chrumkavú pochúťku

Základom pre cibuľové krúžky je cibuľa a jednoduché hutné cestíčko. Akonáhle sa naučíte základný postup, môžete si chuť prispôsobovať použitím rôzneho korenia. Zakaždým si tak môžete len ľahkou zmenou pochutnať na rôznych cibuľových krúžkoch.

Recept na cibuľové krúžky

Vyskúšajte jednoduchý a chutný recept na vyprážané cibuľové krúžky v cestíčku. Túto variantu pripravujeme na panvici, urobiť ich však môžete aj v rúre.

Suroviny

  • 200 g hladkej múky,
  • 200 ml mlieka,
  • 3–4 cibuľa,
  • slnečnicový olej na vyprážanie,
  • soľ a korenie,
  • ďalšie korenie podľa chuti.

Postup prípravy

  1. Cibuľu olúpte a od špičky krájajte na plátky. Ich hrúbka by mala byť zhruba jeden centimeter. Potom od seba oddeľujte jednotlivé krúžky.
  2. Do misy si pripravte múku, dostatočne osoľte a okoreňte a pridajte ďalšie ľubovoľné korenie.
  3. Následne postupne pridávajte mlieko a vždy dobre zapracujte. Je možné, že bude stačiť o niečo menej mlieka. Konzistencia cestíčka by mala byť dostatočne hustá, aby držala na cibuľových krúžkoch.
  4. Pripravte si vyššiu panvicu či hrniec a nalejte do nej vrstvu oleja, aby sa krúžky rovnomerne osmažili.
  5. Cibuľové krúžky namáčajte v pripravenom cestíčku a po častiach vkladajte do rozpáleného oleja.
  6. Medzitým čo sa smaží, vložte do cestíčka ďalšiu cibuľu.
  7. Akonáhle sú krúžky osmažené dozlatista, môžete ich vybrať. Pred podávaním je dobré nechať ich odkvapkať od prebytočného tuku na papierových obrúskoch.
cibuľové krúžky s ketchupom
Zdroj foto: photokirov / Shutterstock.com

Aké korenie vybrať na cibuľové krúžky?

Vzhľadom na to, že základné cestíčko je chuťovo neutrálne, môžete si ho ľahko prispôsobiť. Veľmi obľúbenou úpravou je namiesto mlieka použiť pri príprave čierne pivo. Pridaním tejto suroviny sa chuť cesta značne zmení aj bez pridania korenia. Doplniť ho potom môžete napríklad tymianom, oreganom a ďalšími bylinkami.

Pre najlepšie cibuľové krúžky sa hodí aj sušený cesnak či mletá paprikaĎalšou možnosťou, ako cestíčko pozmeniť, je pridať dve vajíčka. V takom prípade vám bude stačiť menej piva alebo mlieka. Pre dokonalú chrumkavosť potom môžete pridať aj lyžicu solamylu.

Cibuľové krúžky sú skvelým občerstvením, ktoré potešia chuťové poháriky. Ich príprava nie je zložitá, je však potrebné vychytať správnu konzistenciu cesta. Na to však po pár pokusoch hravo prídete.

Vyskúšajte si tiež pripraviť tradičnú francúzsku cibuľovú polievku. 

Ďalšie obľúbené recepty

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.