
Čokoládové muffiny – vhodné ako dezert, sladké raňajky či desiata
Čokoládové muffiny považujem za takú nostalgickú záležitosť. Spolu s tradičnou mramorovou bábovkou to bola prvá vec, ktorú som skúšala piecť sama. Odvtedy už ubehol nejaký ten piatok a pri pečení som sa zameriavala na iné veci, ale čas od času si muffiny upečem. A najlepšie sú samozrejme muffiny s kúskami čokolády.
Recept na čokoládové muffiny
Vyskúšajte exkluzívny recept na najlepšie rýchle čokoládové muffiny, ktorými potešíte každý maškrtný jazýček. Aké suroviny na cesto na muffiny budeme potrebovať a aký je postup krok za krokom?
Suroviny
- 2 vajcia,
- 200 g kryšt. cukru,
- 250 ml mlieka,
- 2500 ml oleja,
- 300 g polohrubej múky,
- 3 lyžice kakaa,
- 1 prášok do pečiva,
- štipka soli,
- 100 g horkej čokolády.
Postup prípravy
- Začneme s prípravou cesta. Ako prvé si oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý na záver primiešame do cesta.
- Do oddelených žĺtkov prisypeme kryštálový cukor a vymiešame do peny.
- Do žĺtkovej zmesi prilejeme mlieko a olej a znovu premiešame, kým sa nám všetky ingrediencie nespoja.
- Do cesta si primiešame všetky sypké suroviny – teda múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli. Znovu si celé cesto dôkladne premiešame a pridáme už iba pripravený sneh.
- Hotovým cestom naplníme košíky na muffiny do ¾ formy a posypeme nasekanou čokoládou.
- Pečieme približne 15-20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Po dopečení necháme čokoládové muffiny vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť. Prajem dobrú chuť.
Tip: Ak chcete recept trochu vylepšíť môžete si pripraviť čokoládové muffiny s nuttelou alebo banánovo čokoládové muffiny.
Tak toto bol ďalší čokoládový recept do vašej zbierky. Dúfam, že vám muffiny vyšli podľa predstáv.
Zdroj: autor textu Veronika Kaháková
Recepty na ďalšie čokoládové koláče
Komentáre sú vypnuté.