Čučoriedkový džem – jednoduchá príprava domáceho receptu

Pripravte si domáci čučoriedkový džem, ktorý potom môžete použiť na čerstvé pečivo alebo do rôznych koláčov a dezertov. Ako pripraviť džem z čučoriedok?

Čučoriedky sú populárne ovocie, z ktorého vieme v kuchyni pripraviť mnoho receptov. Obľúbené sú napríklad čučoriedkové knedle, koláč, muffiny alebo aj nápoje ako smoothie, víno či sirup. Ak máte radi čučoriedkový džem, lekvár alebo marmeládu, pripravte si túto pochúťku u vás doma. Želírovacím prípravkom je v tomto recepte pektín, ale pokojne môžete pripraviť aj čučoriedkový džem s gelfixom alebo iným prípravkom na zaváranie.

Recept na čučoriedkovú marmeládu

Recept na najlepší čučoriedkový džem vám zaberie okolo jednej hodiny.

Suroviny

  • 1 kg čučoriedok
  • 75 dkg cukru
  • kyselinu citrónovú
  • pektín
  • cukor

Postup prípravy

  1. Jedno kilo umytých čučoriedok podlejeme trochou vody a krátko povaríme.
  2. Pridáme 75 dkg cukru, necelú lyžičku kyseliny citrónovej a pektín podľa návodu na obale. Podľa kyslosti ovocia prípadne dosladíme.
  3. Necháme prevariť zhruba 10 minút. Ihneď po vypnutí ohňa plníme marmeládou pripravené poháre, zatvoríme viečka a otočíme hore dnom.
  4. Takto necháme poháre až do vychladnutia.
  5. Potom už sa len môžete nenápadne vkrádať do špajze a vyjedať chutnú marmeládu z čučoriedok.

Zdroj: autorský text


Ďalšie recepty kde môžeme použiť čučoriedky

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.