Slivková galetka – recept s jednoduchou prípravou

Pokiaľ máte radi ovocné koláče, je tento recept to pravé pre vás. Užite si chuť výborného maslového cesta v spojení s tvarohom a lahodnými slivkami. Ovocie do tohto koláča môžete použiť podľa vlastných preferencii či sezónnosti. Vyskúšajte recept na slivkovú galetku!

Recept na slivkovú galetku

Suroviny

Cesto:

  • 125 g masla,
  • 220 g hladkej múky,
  • 3 PL trstinového cukru,
  • 3 PL studenej vody,
  • štipka soli,
  • 1 vajce na potretie.

Náplň:

  • 6 PL hrudkovitého tvarohu,
  • hrsť nadrobno nasekaných arašidov,
  • 2-3 PL lyžice Cheat Spread – Peanuts & Milk Chocolate,
  • 500 g sliviek,
  • 1 PL kukuričného škrobu,
  • 1 PL práškového cukru.
galetka s ovocím
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Postup prípravy

  1. Najskôr si pripravíme cesto na galetku. Všetky suroviny si nachystáme do misky a ručne ich spracujeme na cesto. To si zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ho na 30 – 60 minút do chladničky.
  2. Slivky si nakrájame na tenké polmesiačiky a v miske ich zmiešame s kukuričným škrobom a práškovým cukrom.
  3. Vychladnuté cesto si vyvaľkáme na potravinovej fólii do pravidelného kruhu. Z fólie ho preklopíme na plech s papierom na pečenie, a môžeme začať plniť.
  4. Na vyvaľkané cesto si rovnomerne nanesieme 6 lyžíc tvarohu, približne 2 cm od okraja cesta. Náplň nesmie byť až po okraj cesta, pretože okraje budeme ohýbať.
  5. Tvaroh polejeme arašidovo-čokoládovým Cheat spreadom, a už len do tvaru kruhu poukladáme nakrájané slivky.
  6. Nakoniec už len okraje zahneme dovnútra, potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme dať piecť.
  7. Pečieme na 175 stupňov asi 25 – 30 minút.

Odporúčame tiež: Slivková omáčka

Uvarte si šálku kávy a vychutnajte si k nej tento výborný dezert. Slivková galetka vám zaručene ulahodí.


Zdroj: autorský text / Veronika Kaháková

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.