Pohánková kaša so škoricou – rýchly recept na raňajky

Obľúbená pohánková kaša s ovocím je skvelou voľbou hlavne na raňajky. Toto jedlo vám dodá množstvo vlákniny a bielkovín a naštartuje váš deň.

Recept na pohánkovú kašu

Ak premýšľate, čo dobré a zdravé si pripraviť na raňajky, ste na správnom mieste. Vyskúšajte recept na pohánkovú kašu so škoricou.

Suroviny

  • 200 g pohánky,
  • 150 ml mlieka,
  • 150 ml vody,
  • 50 g cukru,
  • škoricu,
  • 2 lyžice masla,
  • štipku soli,
  • ovocie (orechy na zdobenie).

Postup prípravy

  1. Pohánku zalejeme vodou a necháme asi hodinu napučať.
  2. Následne zalejeme mliekom a 5 minút varíme.
  3. Pridáme štipku soli, cukor a poriadne premiešame.
  4. Na tanieri kašu prelejeme rozpusteným maslom a posypeme škoricou.

Pohánková kaša je vhodnou raňajkovou alternatívou aj pre deti. Obsahuje veľký pomer bielkovín a vlákniny.

TIP: Pripravte si tiež recept na ovsenú kašu

Tipy, ako vylepšiť pohánkovú kašu

  • Na ozdobu kaše z pohánky použite čerstvé alebo sušené ovocie, ktoré pridá kaši sprirodzenú sladkosť. Z ovocia sú obľúbené najmä čučoriedky a jahody.
  • Pohánková kaša s medom býva tiež obľúbenou voľbou pre maškrtníkov. Ďalšími alternatívnymi sladidlami je aj agávový alebo javorový sirup.
  • Obsah zdravých tukov a bielkovín môžete zvýšiť aj pridaním orechov alebo semienok, napr. chia alebo ľanové.
  • Ak máte radi trochu exotickejšie chute, pridajte do kaše strúhaný kokos alebo kokosové mlieko.
  • Okrem škorice do ovsenej kaše zapasuje aj vanilka či korenie kardamón.

Prečítajte si tiež: Čo je pohánka, aké druhy poznáme a aké sú obľúbené recepty z nej?


Ďalšie recepty

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.